Nyhet

Fyrishov får Europapris inom CSR – corporate social responsibility

Fyrishov AB tilldelas priset för sin långsiktiga plan att genom Fyrishovs Simakademi lyfta livsviktiga frågor inom simkunnighet i kombination med praktisk simutbildning.

– Det är med mycket stor glädje vi tagit emot beskedet att vi återigen har tilldelats ett Europapris inom området CSR av CEEP, säger Liisa E Hundertmark, vd för Fyrishov AB. CSR står för corporate social responsibility och innebär att vi på Fyrishov tar ansvar för en långsiktig hållbar social, ekonomisk och miljömässig utveckling.

Fyrishov AB tilldelas priset för sin långsiktiga plan att genom Fyrishovs Simakademi lyfta livsviktiga frågor inom simkunnighet i kombination med praktisk simutbildning. Fyrishovs Simakademi, som startade år 2015, har exempelvis erbjudit en kostnadsfri simundervisning för icke simkunniga vuxna, där över 250 personer deltagit redan det första året.

– Vi skapar affärsmässig samhällsnytta där alla deltagande parter är vinnare; de som utbildas, de som utbildar och inte minst samhället i stort säger Liisa E Hundertmark.

Om Fyrishovs simakademi

Fyrishovs Simakademi samarbetar med ett flertal partners som SLS (Svenska Livräddningssällskapet), MSB (Myndigheten för samhällskydd och beredskap) Fritid i Sverige med flera. Deras bidrag har varit en förutsättning för att kunna genomföra de olika programmen kostnadsfritt eller för en mindre summa för deltagarna. Fyrishovs Simakademi samarbetar också med en rad lokala föreningar och aktörer i Uppsala.

Verksamheten inom Fyrishovs Simakademi 2015–2016:

  • Kostnadsfri simundervisning för icke simkunniga vuxna på olika nivåer.
  • Subventionerade sommarläger med simundervisning för icke simkunniga barn och ungdomar.
  • Seminariekvällar med syfte att väcka debatt och lyfta viktiga frågor. Hur är det att lära sig simma när man är vuxen? Varför minskar simkunskaperna i Sverige och vad gör vi åt det? 

Exempel på föreläsningar:

  • Min simresa som vuxen nybörjare med annan kulturell bakgrund. Föreläsare, inspiratör: Maria Masoomi
  • Simning som livsstil. Föreläsare: Kjell Karlsson, Kroons Simcenter, inspiratör och tidigare tränare för Svenska simlandslaget.
  • Simkunskap och vattensäkerhet. Föreläsare: Stephanie Parke, huvudsimlärare och livräddare, Fyrishov AB
  • Simning som tränings- och tävlingsform. Föreläsare: Dan Andersén, verksamhetsansvarig Upsala Simsällskap

Prisutdelning i november

CEEP är en av tre parter i den europeiska dialogen och representerar alla de olika offentliga verksamheterna och företagen i Europa. CEEP-CSR Label delas ut vartannat år, i år till 24 företag i Europa. Prisutdelningen sker i Paris den 14 november.

Fyrishov AB fick CEEP-CSR Labels pris första gången år 2014 för det hållbara miljöarbetet i samband med uppförandet av multihallarna.

Mer information

Liisa E Hundertmark, vd Fyrishov
Telefon: 018-727 49 64
E-post: liisa.eriksson.hundertmark@fyrishov.se