Nyhet

Författarbesök, samtal och föreläsningar i Bibliotek Uppsalas höstprogram

Bibliotek Uppsalas höstprogram bjuder bland annat på spännande samtal, författarbesök och föreläsningar. Med programpunkter flera dagar i veckan vill biblioteken skapa dialog och bjuda in till diskussioner om aktuella ämnen.

Målning av en bukett rosor.

Foto: Johnér

Ett urval av höstens programpunkter:

  • Föreläsningsserie om döden med teman som Naturligt åldrande och celldöd, Att sälja evigt liv och Who wants to live forever?
  • Samtal mellan journalisten och författaren Martin Schibbye och den tidigare EU-parlamentarikern Cecilia Wikström under Fängslade författares dag. Samtalet handlar om situationen för den eritreansk-svenska journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001.
  • Hbtq-aktivisten och författaren Mian Lodalen bjuder på ett vasst och personligt samtal under Uppsala pride. Hon berättar om kampen att ta plats i patriarkala strukturer och hur det var att komma ut som Sveriges första offentliga flata.
  • Heldag på stadsbiblioteket med fokus på att leva klimatsmart. Emma Sundh och Johanna Nilsson från Klimatklubben berättar om slow fashion, hållbart mode och återbruk.
  • Författarsamtal med bland andra Agnes Lidbeck, Björn Af Kleen, Lina Wolff, Eric Rosén, Susanna Alakoski och Karolina Ramqvist.

Programmet finns att hämta på biblioteken måndag 19 augusti.

Läs mer på Bibliotek Uppsalas webbplats.