Pressmeddelande

Elever från kulturskolan sommarjobbar som musiker

Uppsala kulturskola har dragit igång årets musikaliska sommarjobb. Det innebär att elever från kulturskolan ger konserter på äldreboenden och servicehus runt om i Uppsala under två perioder i juli och augusti.

Uppsala kulturskola har i samarbete med arbetsmarknadsförvaltningen anställt ett 20-tal Uppsalaungdomar som går i årskurs 9 och gymnasiet. De ska under två treveckorsperioder bilda sommarorkestern Uppsala Summerchestra.

Första omgången startade i mitten av juni med en veckas repetition. Under de två följande veckorna ges konserter på äldreboenden och servicehus. Fredag 30 juni blir det en offentlig konsert på Grand i centrala Uppsala.

Andra omgången av orkestern börjar repetera måndag 31 juli och en vecka framåt. Konserter ges från måndag 7 augusti till och med fredag 18 augusti. Deras offentliga konsert äger rum på Grands torsdag 10 augusti 18.00.

Arbetet med Uppsala Summerchestra leds av musikläraren Oskar Forsberg med assistans av Eric Lindh som tidigare varit elev på kulturskolan.

– Det känns väldigt roligt att fortsätta med den här satsningen. Tidigare sommarorkestrar var väldigt uppskattade och konsertprogrammet blev snabbt uppbokat. Årets program kommer säkert att uppskattas lika mycket, säger Bo Frick, kulturskolechef på Uppsala kulturskola.

Läs mer på Uppsala kulturskolas webbplats

Mer information

Oskar Forsberg, orkesterledare
Telefon: 073-637 20 66
E-post: oskar@oskarforsberg.com

Bo Frick, kulturskolechef, Uppsala kulturskola
Telefon: 018-727 20 77
E-post: bo.frick@uppsala.se

Presskontakt
Inga-Lena Andersson, pressansvarig
Telefon: 070-821 68 50