Pressmeddelande

Deras skolmat kan vinna guld – igen

På tisdag tävlar kockar från Nannaskolans restaurang i SM i skolmat. Tävlingen arrangeras vartannat år

och i år är Nannaskolans Team Nanna ett av fem lag som har blivit uttagna att tävla om segern.

De tävlande lagen ska inte bara laga god mat, de ska också närings- och kostnadsberäkna måltiden samt tillaga allt på tid inför en sittande jury. Lagen tillagar sina finalrätter som en ordinarie lunch i sina egna skolkök inför en jury. Recepten ska hålla för minst 100 personer där snittkostnaden per portion inte får överstiga 12 kronor.

De tre bästa skolmatsrestaurangerna går vidare i tävlingen som slutligen avgörs i Göteborg, 22–23 mars.

I Team Nanna ingår Patti Uddén (lagledare), Sofia Treekrem-Runge och Mohammed Alam.

Det är inte första gången som Nannaskolan utmärker sig för sin skolmat. 2017 vann Nannaskolan pris som Sveriges bästa skolmatsrestaurang i tävlingen White Guide Junior. Den har också kvalificerat sig till semifinalen i tävlingen Arlas Guldko 2018.

Tävlingen hålls i Nannaskolans Bistro, Kungsgatan 24, tisdagen den 30 januari, mellan 11.00 och 13.00. Journalister som vill följa tävlingen är välkomna från 9.00 när rätterna börjar lagas.

De andra lagen i årets final kommer från Örmoskolan i Tingsryd, Smedstorps skola i Tomelilla, Dingleskolan i Munkedal och Navets skola i Örebro.

Skolmatsgastro eller SM i skolmat är en tävling för skolmatskockar. Den går av stapeln vartannat år och arrangeras av Lantmännen. Tävlingens syfte är att höja statusen på skolmaten och skolkockarna samt inspirera till sunda maträtter och en god matkultur.

Läs mer om tävlingen på Måltidsservice hemsida

För mer information

Malin Holfve, Produktions- och inköpsansvarig, Måltidsservice
Telefon: 018-727 11 40
E-post: malin.holfve@uppsala.se

Presskontaktkom
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se