Pressmeddelande

De får kommunens pedagogiska priser

I dag blir det klart vilka som får årets pedagogiska priser. Totalt fyra personer får priser. Nytt för i år är att ledarskapspriset delas ut.

Åsa Öhman Rudén på Täljstenens förskola, Anna Blomqvist på Bergaskolan och Karolina Kalat på Rosendalsgymnasiet. Det är namnen på tre pedagoger som får årets pedagogiska priser.

Det är utbildningsnämnden som står bakom priserna och varje pristagare får 8 000 kronor i prissumma. Priset överlämnas vid kommunfullmäktiges sista möte för året, 12 december.

I år delas även ett helt nytt pris ut, ledarskapspriset som riktar sig till ledare inom förskola, grund- och gymnasieskola. Det är Stina Hultén, rektor på Liljeforsskolan, som får priset bland annat för sitt framgångsrika ledarskap för processer, målbild och medarbetarskap.

– Uppsala har många duktiga lärare. Det märks eftersom vi har fått in många nomineringar. De här priserna ger oss möjlighet att lyfta några medarbetare som har utmärkt sig i sin roll. De har bidragit till ökad kunskap och en trygg skolgång för våra barn och elever, säger Caroline Hoffstedt, (S) utbildningsnämndens ordförande.

Läs motiveringarna till pristagarna.

För mer information

Caroline Hoffstedt, (S) ordförande, utbildningsnämnen
Telefon: 018-727 13 51
E-post: caroline.hoffstedt@uppsala.se

Presskontakt
Anna Lindquist-Forsberg
Telefon: 018-727 13 99
E-post: anna.lindquist@uppsala.se