Nyhet

De är Årets Yrkeslärare i Uppsala län

Ingela Elsrud, från Vård- och omsorgsprogrammet på Lundellska skolan i Uppsala, och Max Michael, från Fordons- och transportprogrammet vid Uppsala yrkesgymnasium Jälla är vinnarna av priset Årets Yrkeslärare i Uppsala län 2018.

De stolta vinnarna tog emot diplom och vinstsumman på 8 000 kronor av Jenny Lundström, regionråd (MP) med ansvar för regionala utvecklingsfrågor, Region Uppsala och Caroline Hoffstedt, kommunalråd (S) med ansvar för utbildningsfrågor i Uppsala kommun.

– Jag vill tacka alla våra underbara elever på Lundellska skolan för detta fantastiska pris. Att jobba som vård- och omsorgslärare är sjukt kul. Det är lite synd att mina elever inte kan vara på plats och vara med när jag tar emot detta fina pris, men de är upptagna med att vara goda ambassadörer ute på tävlingsområdet. Ett stort tack till dem, säger läraren Ingela Elsrud efter prisutdelningen.

– Jag kan bara instämma med Ingela och passa på att tacka alla mina underbara elever som stöttar mig varje dag. Det känns överväldigande och väldigt överraskande. Trodde inte att jag skulle vinna så det känns jättekul, säger läraren Max Michael.

Läs mer om pristagarna, nomineringarna och Yrkes-SM på news.cision.com.