Pressmeddelande

Dans, teater och odling i Lina Sandells park

Den 16 juni ordnas en rad spännande aktiviteter i Linda Sandells park i Gottsunda. Meningen är att uppmärksamma parken som Uppsala kommun gör en storsatsning på att rusta upp i dialog med de boende i Gottsunda.

För att uppmärksamma Lina Sandells park och att den har potential att användas av fler och till olika aktiviteter ordnas en rad aktiviteter där på fredag 16 juni. Gottsunda Dans och teater finns på plats och uppträder. Därefter blir det odlingsworkshop och grillning.

– Uppsala kommun gör en storsatsning på Lina Sundells park i Gottsunda och vi vill med fredagens arrangemang lyfta fram allt positivt som sker i den här gröna, fina stadsdelen, säger Johan Lundqvist (Mp), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Upprustningen av Lina Sandells park sker i dialog med Gottsundaborna. Kommunen genomför bland annat nya typer av dialoger där olika grupper ska jobba med konst, dans och teater för att utforska parken och beskriva sin upplevelse av den. Erfarenheterna från dialogerna ska ligga till grund i nästa skede i planeringen av parkens upprustning.

Samtidigt uppmärksammas odling eftersom 2017 är stadsodlingsår i Uppsala.

– Stadsodling är en viktig del av det hållbara samhället och det är bra att lyfta fram det på olika platser i staden, säger Johan Lundqvist.

Mer information om planerna för Gottsunda hittar du på uppsala.se/gottsunda

Program 16 juni

14.00–15.00 Uppträdande med Gottsunda Dans- och teater

15.00–20.00 Odlingsworkshop och grillning. Alla är välkomna att tala stadsodling och parkutveckling med tjänstemän från kommunen

Parken är uppkallad efter psalmdiktaren Lina Sandell, som bland annat skrev de omtyckta psalmerna Tryggare kan ingen vara och Blott en dag.

För mer information

Henrik Ljungman, projektledare för upprustningen av Linda Sandells park
Telefon: 018-727 44 49
E-post: henrik.ljungman@uppsala.se

Presskontakt:
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se