Pressmeddelande

Dags att nominera till årets pedagogiska priser

Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till en lärare i vardera förskolan, grundskolan och gymnasieskolan. Dessutom delas ett pedagogiskt ledarskapspris ut till en förskolechef eller en rektor. I år pågår nomineringsperioden mellan 3 maj och 30 september.

Skolans huvuduppgift är ge alla barn och elever en likvärdig utbildning av god kvalitet och i en trygg miljö. Uppsala kommun ska skapa goda förutsättningar för barns utveckling och lärande från det att de börjar förskolan till det är dags för studenten.

Det pedagogiska priset ska gå till en lärare eller skolledare som är engagerad och inspirerande utöver det vanliga, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö.

– Priserna ska vara en källa till uppmuntran och inspiration för skickliga förskollärare, lärare och skolledare att fortsätta skapa goda förutsättningar för att alla våra barn och elever ska få utvecklas till sin fulla potential, säger Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör.

Uppsala kommun har ett uppdrag i att arbeta för visionen att Uppsala ska bli Europas främsta kunskapsregion. En utmaning som kräver engagerade och kompetenta lärare och skolledare som aktivt bidrar till att visionen nås.

Utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. Priserna delas ut av nämndens ordförande Caroline Hoffstedt (S), i samband med kommunfullmäktige 11 december.

Läs mer om de pedgogiska priserna och hur nomineringen går till

Mer information

Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör
Telefon: 018-727 70 07
E-postbirgitta.pettersson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig 
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se