Pressmeddelande

Cykel blir ny löneförmån för kommunens medarbetare

Den här veckan trampar Uppsala kommun igång en ny löneförmån för sina medarbetare – ett erbjudande om att hyra en cykel eller elcykel mot avdrag på bruttolönen.

– Uppsala kommun blir en attraktivare arbetsgivare med bättre förmåner och villkor för våra medarbetare. Nu erbjuder vi medarbetare förmånliga cyklar och främjar en klimatsmart och hälsosam livsstil. Det är samtidigt ett steg mot målet att bli Sveriges bästa cykelstad, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för arbetsgivarfrågor, trafik och miljö.

Erbjudandet om förmånscykel innebär att alla fast anställda kan välja mellan ett stort utbud av olika modeller av cyklar eller elcyklar som hyrs under en treårsperiod till ett förmånligt pris. Kostnaden dras direkt på bruttolönen. I hyran ingår även cykelhjälm. Efter tre år kan medarbetarna köpa ut cykeln till marknadsvärdet eller lämna tillbaka den.

Den nya löneförmånen invigs torsdagen 23 mars med att kommunens medarbetare kan provcykla några av de modeller som går att hyra. På plats finns kommunalråd Maria Gardfjell (MP) och cykelexperter från det företag, Ecochange, som kommunen har upphandlat för att tillhandahålla hyrcyklarna.

Plats: Fyrisborgsgatan 1, Uppsala
Tid: 11.00, torsdag 23 mars

Mer information

Maria Gardfjell (MP), kommunalråd
Telefon: 018-727 16 81
E-postmaria.gardfjell@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef Uppsala kommun
Telefon: 073-423 56 28
E-posterik.boman@uppsala.se