Pressmeddelande

Clowner utan Gränser på landsbygdsturné i Uppsala

Måndag 2 oktober inleder Clowner utan Gränser en fyra veckor lång föreställningsturné i Uppsala kommun. Med satsningen Skratturnén - för alla barns rätt, som når 3 000 barn i årskurs F-5, vill organisationen synliggöra barns rättigheter och Clowner utan Gränsers arbete i världen.

Artistgruppen Kompani Kvick består av akrobatiska clowner. De bjuder på en fartfylld föreställning med cirkuskonster, trolleri och bus för att locka till skratt men också för att låta nya känslor och tankar få ta plats.

En av kommunens målsättningar är att öka möjligheten till att uppleva kultur på landsbygden. Skratturnéns föreställningar har därför förlagts till skolor på landsbygden, som kan ha svårt att ta sig till föreställningar som spelas på de fasta scenerna i staden.

– För kulturnämnden är det viktigt att barn och unga ges möjlighet att uppleva kultur i skolan, oavsett var i kommunen man bor. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Clowner utan Gränser och därmed bredda kulturutbudet i skolan, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Efter föreställningen för Uppsalaeleverna följer ett samtal om alla barns rättigheter och om Clowner utan Gränsers arbete på andra platser i världen. Artisterna har turnerat i många länder och spelat för barn som på olika sätt lever i utsatthet.

Föreställningen spelas även för allmänheten på Uppsala Konsert & Kongress lördag 7 oktober 13.00.

Skratturnén har rest genom Sverige sedan 2015.

Mer information

Karin Sundequist, strateg barnkultur
Telefon: 018-727 17 68
E-post: karin.sundequist@uppsala.se

Karin Tennemar, kommunikatör Clowner utan Gränser
Telefon: 076-038 82 13
E-post: karin.tennemar@skratt.nu 

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressansvarig
Telefon: 
070-821 68 50