Pressmeddelande

Björn Carlsson blev Årets Måltidschef i mattävlingen White Guide Junior

Björn Carlsson är Årets Måltidschef. Det stod klart när priserna i White Guide Junior, Sveriges enda tävling inom offentlig gastronomi delades ut vid en gala i Malmö, tisdag 13 september.

Motivering en löd "För ett innovativt och tydligt ledarskap i en svårnavigerad kommun samt för hans engagemang professionalism och affärsmässiga förhållningssätt till de offentliga måltiderna."

Men Uppsala kommun höll sig väl framme även i resten av tävlingen och tog hem andra plats i kategorin Årets Skolmatskommun. Rosendalsgymnasiets restaurang kom fyra i Årets Skolrestaurang. De fick den högsta placeringen av Sveriges alla gymnasierestauranger. Maria Gardfjell (MP) blev sexa i kategorin Årets Skolmatspolitiker.

Dessutom kom Peter Ward, Rosendalsgymnasiet på åttonde plats som Årets Skolkock och Anders Danell, Gränbyskolan kom tia som Årets Gastronomiska Rektor. I kategorin Årets Skolrestaurang fick Domarringen placering 16 och Nannaskolan 26.

– Det är ett erkännande för allt det samlade arbete som görs i Uppsala kommun och jag är glad för Uppsalaborna som får en måltidsservice av högsta nationella klass. Samtliga medarbetare som är verksamma inom Måltidservice, har en del i framgångarna, säger Björn Carlsson, Årets Måltidschef.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten inom offentlig gastronomi. Totalt har drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testats, under det senaste året. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen.

Läs mer på Måltidsservice webbplats

För mer information

Björn Carlsson, måltidschef, måltidsservice, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 11 37

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressekreterare
Telefon: 070-821 68 50