Pressmeddelande

Bellmans idrottshall blir ny träningshall för konståkningen

Uppsala kommun har tecknat hyresavtal för Bellmans idrottshall för att ge konståkningsklubbarna tillgång till en lokal för fys- och torrträning. Skolfastigheter AB kommer att renovera hallen under året för att Uppsalas konståkningsklubbar ska kunna hyra den.

Konståkningsföreningarna Uppsala Allmänna konståkningsklubb (UAKK) och Uppsala Skridskoklubb (USK) har framfört önskemål om att få tillgång till en fyslokal/torrträningslokal i anslutning till Gränby ishall under en längre tid.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en träningslokal som ger konståkningen bättre träningsmöjligheter. Det är en fråga om jämställdhet. Det är många barn och unga som tränar just konståkning och förutsättning till en närliggande fyslokal är viktigt, säger Josefine Åhrman, avdelningschef idrott och fritid.

Bellmans idrottshall ligger i närheten av ishallarna och är i dag outhyrd på grund av hallens skick. Hallens ytskikt behöver rustas upp och Uppsala kommun Skolfastigheter AB har i uppdrag att rusta upp den.

– Som fastighetsägare till idrottshallen är det mycket positivt att vi får möjlighet att rusta hallen så att skolelever och Uppsalabor kan använda den, säger Magnus Dureman, fastighetschef på Skolfastigheter.

Kommunen ser också en möjlighet att hyra ut timmar dagtid till skolorna i närheten.

För mer information

Josefine Åhrman, avdelningschef idrott och fritid
Telefon: 018-727 42 86
E-post: josefine.ahrman@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27