Pressmeddelande

Bälingebadet håller öppet i sommar

Idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott har idag beslutat att Bälingebadet kommer hålla öppet i sommar trots bevattningsförbudet i området. Bevattningsförbudet som är utfärdat av Uppsala vatten innebär att badets bassänger inte får fyllas med kommunalt vatten från vattenledningarna i Bälinge utan vattnet kommer istället tas från Uppsala.

Bälingebadet håller öppet i sommar

- Vi har jobbat hårt med att hitta en lösning på bassängens vattenproblem. Vi kunde inte nöja oss med alternativet att hålla badet stängt i sommar eftersom att det är en samlingsplats för alla i området på sommaren och simskolan har en viktig verksamhet där, säger Maria Patel (S), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden.

Kommunen hade tre alternativa lösningar på problemet. Inte göra något alls och hänvisa de boende i Bälinge till Sandviksbadet med ordinarie busstrafik, köra vatten till badet och fylla på bassängerna eller göra de anpassningar som behövs och hyra in bussar och köra badgäster till Sandviksbadet i Björklinge.

- Eftersom att vi inte får ta vatten från Bälinge blir lösningen i år helt enkelt att köra vatten i tankbilar från Uppsala där det inte råder bevattningsförbud, avslutar Maria Patel.

För mer information

  • Maria Patel (S), Ordförande idrotts- och fritidsnämnden
  • Telefon: 018-727 60 79
  • E-post: maria.patel@uppsala.se