Pressmeddelande

Årets Bästa högstadiekock i Uppsala bjuder på vinnarrätten

Årets vinnare av Bästa högstadiekock i Uppsala är Christian Söderlund Gavestam och Jonathan Sundström. De är elever på Stordammens skola. Den 8 maj bjuder de sina 600 skolkamrater på vinnarrätten på Stordammens skola.

Christian Söderlund Gavestam och Jonathan Sundström blev årets juniorkockar i Uppsala. Foto: Andreas Pettersson

Christian och Jonathan fick under sina hemkunskapslektioner skapa en egenkomponerad rätt. De valde att göra kyckling med bearnaisesås och ugnsrostade rotfrukter. Rätten bedömdes utifrån smak, utseende, hygien och samarbete i gruppen.

– Det var jättekul att få skapa en helt egen rätt och att den gick hem, säger Christian Söderlund.

Killarna vann priset som ”Bästa högstadiekock i Uppsala” och representerade Uppsala i riksfinalen på Restaurangakademien i Stockholm 9 februari 2018, där de blev slagna av Strängnäs.

– Jag kan tänka mig att bli kock. Det är roligt att hålla på med mat och hitta på sådant som andra tycker är gott, säger Jonathan Sundström.

Den 8 maj bjuder Christian och Jonathan sina skolkompisar på sin vinnarrätt. De kommer att laga mat till cirka 600 personer på Stordammens skola tillsammans med personalen på Sävja skolrestaurang.

– Vi är glada över att skolan får en sådan här framgång och att hela skolan nu får chansen att smaka på Christians och Jonathans rätt, säger Gabriella Ekström, rektor på Stordammens skola.

Evenemanget äger rum 11.00–12.30 i Stordammens matsal.

För mer information

Gabriella Ekström, rektor Stordammens skola
Telefon: 018-727 52 09
E-post: gabriella.ekstrom@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon:
018-727 65 27