Pressmeddelande

Almunge simhall stänger för reparation

Ett underhållsarbete som var planerat till efter skolavslutningen måste tidigareläggas på grund av ett stort läckage i Almunge simhall. Badet stängs därför från och med tisdag 16 maj.

Sportfastigheter har sedan en tid konstaterat att det finns ett mindre läckage i Almunge simhall och ett underhållsarbete var planerat att genomföras direkt efter skolavslutningen, i samband med underhåll och ombyggnad av värmecentralen. Men idag konstateras att läckaget nu är så pass stort att man får otillräckligt med vatten för att backspola och rengöra filtren. 

– Vi kan inte riskera att det växer bakterier i sandfiltrena. Vi måste garantera ett bakteriefritt bad och väljer därför att stänga badet för att omgående kunna påbörja felsökning och det planerade underhållsarbetet, säger Jan Åkerlund, fastighetsförvaltare på Sportfastigheter. 

Föreningar och skolan som hyr in sig på badet har fått information och idrottsförvaltningen på Uppsala kommun jobbar med att lösa situationen för de föreningar som inte har tillgång till sina bokade badtider.

I början av nästa vecka kommer man att kunna bedöma vilken omfattning av åtgärder som krävs för att få stopp på läckaget. Det troliga är att badet får hållas stängt till höstterminen börjar i augusti.

– Vi beklagar att vi måste stänga tidigare än vad som var planerat. Men hälsa och säkerhet måste gå i första rummet, säger Sportfastigheters vd Eva Sterte.

För mer information

Eva Sterte, vd Sportfastigheter
Telefon: 0708-56 39 56
E-post: eva.sterte@sportfastigheter.se