Nyhet

Aktuellt läge efter stormen Alfrida

Enligt Vattenfalls senaste prognos kommer merparten av de abonnenter som fortfarande är strömlösa att få tillbaka strömmen torsdag 10 januari. Prognosen är framskjuten till 20 januari för de som bor i utkanten av Knutbyområdet, närmare Edsbro.

Här hittar du information om vilken hjälp du som drabbats av elavbrottet kan få från kommunen.

Larma 112 och hämta vatten vid brandstationen

Telekommunikationen börjar fungera i området men är fortfarande inte helt återställd. Brandstationen i Knutby stängde kontorsdelen söndag förmiddag. Om du behöver larma 112 och inte kan ringa på din mobil, finns en larmknapp utanför stationen. 

Det finns fortsatt möjlighet att ta vatten på brandstationen, via ett externt uttag. Se skyltning på plats. 

Duscha, hämta vatten och ladda mobilen 

Sporthallen i Edsbro

Norrtälje kommun håller sporthallen i Edsbro öppen dygnet runt. Dit är även boende i Knutbyområdet som behöver el, vatten och värme välkomna. Sporthallen ligger på Askängsvägen 4 i Edsbro.

Läs mer om sporthallen i Edsbro här

Hitta till Edsbro sporthall

Knutby sporthall stängs

Sedan helgen 4-5 januari har Uppsala kommun hållit sporthallen vid skolan i Knutby öppen för boende i området som varit utan el. Det behovet bedöms inte längre kvarstå och sporthallen stängs under torsdagen 10 januari.

Församlingshemmet i Almunge öppet

Församlingshemmet i Almunge håller öppet av Svenska Kyrkan och kan hjälpa de som vill värma sig, dricka en kopp kaffe, samtala eller ladda sin telefon.

Vattenförsörjning till djurhållare

Du som är djurhållare och behöver stora mängder vatten kan kontakta Uppsala Vattens kundtjänst för vägledning.
Telefon: 018–727 94 00, vardagar 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30)
E-post: kundtjanst@uppsalavatten.se

Röjningsarbete efter stormen

Kommunen prioriterar nu att röja upp efter stormen Alfrida. De felanmälningar som kommit in rör främst träd som blockerar cykelbanor och vägar samt träd som fallit över ledningar och byggnader.  Ett fyrtiotal medarbetare jobbar för att det ska bli klart så snabbt och smidigt som möjligt. Hjälp oss gärna genom att felanmäla om du ser nedfallna träd eller andra skador som behöver åtgärdas.
www.uppsala.se/felanmalan

Det kommer att ta minst två till tre veckor innan allt uppröjningsarbete är slutfört. Därefter åtgärdas skador som har uppstått på kommunens byggnader och anläggningar, till följd av stormen.

Aktuell information från Vattenfall

Läs aktuell information om strömavbrottet på Vattenfalls webbplats

Kontakt

Uppsala kommuns växel och kommuninformation håller öppet som vanligt. 

Växel: 018–727 00 00
Kommuninformation 018–727 18 10