Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

2020 arrangeras kulturnatten lördag 12 september.

I år arrangeras Kulturnatten digitalt. Programmet med länkar till respektive programpunkt läggs upp på kulturnattenuppsala.se  10.00 och finns tillgängliga till 00.00. Upplev musik, spännande dansföreställningar, roliga barnaktiviteter och mycket mer.

Kulturnatten är Uppsalas största kulturevenemang. Den genomfördes första gången 1989. Destination Uppsala samordnar evenemanget på uppdrag av kulturnämnden.

Program

Läs mer om kulturnatten och se aktuellt program på kulturnattenuppsala.se .

 

Nyheter om konst, kultur och sevärdheter

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Uppsala kommun ska ansöka om europeiskt kulturhuvudstadsår

  Den 19 januari 2021 beslutade kommunstyrelsen att Uppsala kommun ska ta fram en ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad år 2029. Målet är att ge kulturen en central plats i en historisk utveckling av staden.

 • Låt kulturen strömma

  Här får du tips om hur du kan strömma kultur.

 • Framtidens konstverksamhet

  Här kan du läsa om Uppsala kommuns framtida konstverksamhet.

Så arbetar vi med konst, kultur och sevärdheter

 • Så arbetar vi med:

  Mänskliga rättigheter

  Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där lika rättigheter och möjligheter för varje människa är den rådande normen. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med mänskliga rättigheter.

 • Så arbetar vi med:

  Demokrati och jämlikhet

  Läs om kommunens arbete med demokrati och jämlikhet.