Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Speakers corner är en plats där du kan synas och höras. Tanken är att platsen kan användas spontant för politik, poesi, sång eller debatt. Podiet är normalt placerat framför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan.

Om det är flera som samtidigt vill använda Speakers corner finns en tidsbegränsning. Efter 15 minuter får du lämna plats till nästa talare eller artist.

Om du vill hålla torgmöte eller liknande från Speakers corner måste du som för andra platser ansöka om tillstånd hos polisen. Den som får sitt tillstånd beviljat har företräde till platsen.

I övrigt gäller ordningslagen och de lokala ordningsföreskrifterna.

Nyheter om konst, kultur och sevärdheter

 • Årets kulturnatt blir helt digital

  Lördag den 12 september genomförs Kulturnatten för trettioandra året i rad, men i år är evenemanget helt digitalt. Deltagarna bjuds på ett gediget program med över 150 inslag från 80 arrangörer och ett livesänt studioprogram.

 • Nytt konststråk för barn i city

  Längs Klostergatan, från Fyrisån och fram till ingången till Stadsbibliotekets barnavdelning, växer ett nytt konststråk fram. Det riktar sig främst till barn och har barnlitteratur som tema.

 • Vi fick dubbla konstverk på vår förskola

  Först fick barnen som går på Ramsta förskola ett stort konstverk på gården. Sedan fick de skapa ett eget tillsammans med konstnären Erik Hedman. Här berättar de om invigningen och sin workshop med Erik.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Låt kulturen strömma

  Här får du tips om hur du kan strömma kultur.

 • Framtidens konstverksamhet

  Utredningen om Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och Uppsala konstmuseums lokalisering är nu klar.

Så arbetar vi med konst, kultur och sevärdheter