Det råder eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om förbudet.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Speakers corner är en plats där du kan synas och höras. Tanken är att platsen kan användas spontant för politik, poesi, sång eller debatt. Podiet är normalt placerat framför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan.

Om det är flera som samtidigt vill använda Speakers corner finns en tidsbegränsning. Efter 15 minuter får du lämna plats till nästa talare eller artist.

Om du vill hålla torgmöte eller liknande från Speakers corner måste du som för andra platser ansöka om tillstånd hos polisen. Den som får sitt tillstånd beviljat har företräde till platsen.

I övrigt gäller ordningslagen och de lokala ordningsföreskrifterna.

Nyheter om konst, kultur och sevärdheter

 • Vi fick dubbla konstverk på vår förskola

  Först fick barnen som går på Ramsta förskola ett stort konstverk på gården. Sedan fick de skapa ett eget tillsammans med konstnären Erik Hedman. Här berättar de om invigningen och sin workshop med Erik.

 • Kulturarvspris till filmaren, författaren och föreläsaren Lars Lambert

  Uppsala kulturnämnd utsåg på torsdagen Lars Lambert till mottagare av årets Kulturarvspris. Han får priset för bland annat sin förmåga att lyfta fram en omfattande kunskap om Uppsalas byggnader och invånare.

 • Bibliotek Uppsala levererar bokkassar hem

  Uppsala kommun erbjuder nu alla som är 70 år och äldre att få en kasse med böcker och andra medier hemlevererad. Uppsala är först med erbjudandet av de större kommunerna i landet.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Sommar i Uppsala

  Det blir en annorlunda sommar då vi måste hålla oss mer hemma. Men det gör ingenting för oss i Uppsala, här finns massor att göra!

 • Låt kulturen strömma

  Här får du tips om hur du kan strömma kultur.

 • Framtidens konstverksamhet

  Utredningen om Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och Uppsala konstmuseums lokalisering är nu klar.