Innehåll
-
I korthet
Kommunen ansvarar för offentlig konst i staden och ny konstnärlig gestaltning i samband med olika byggprojekt. Vi ansvarar också för konst på kommunala institutioner, till exempel skolor, förskolor och äldreboenden.
Bildspelet visar exempel på offentlig konst av kvinnliga konstnärer.
Läs riktlinjerna för arbetet med Uppsala kommuns offentliga konst.
-
Ny offentlig konst
Ny konst för IFU Arena
Konstnären Saadia Hussain arbetar med ett konstprojekt på IFU Arena. Det gör hon tillsammans med besökare, anställda på IFU Arena och elever från Kvarngärdesskolan.
Saadia Hussains skapande utgår från värden som tillgänglighet, demokrati och yttrandefrihet. Tillsammans med deltagare i alla åldrar har hon gjort flera stora offentliga konstverk i Sverige. Trots ett stort antal medskapare är Hussains konst lätt att känna igen. Den byggs upp av täta mönster som bildas av former som upprepas och som målas med starka signalfärger.
Målarverkstäder på Kvarngärdesskolan
Under 2020 har hon tillsammans med elever från Kvarngärdesskolan och besökare arbetat i workshops på IFU Arena där Saadia Hussain byggt upp en tillfällig ateljé. Det har resulterat i en samling av former som knyter an till verksamheten på IFU Arena, besökares och elevers vardag.
Under perioden 19 – 23 april kommer Saadia Hussain och eleverna vid Kvarngärdesskolan, årskurs 7 till 9, att arbeta i målarverkstäder på skolan. De kommer att arbeta med de sista förberedelserna innan konstverket monteras på plats senare i år.
Saadia Hussain är född i Lahore i Pakistan och bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad vid National College of Arts i Lahore och Konstfack i Stockholm.
IFU Arena ägs av Uppsala IF friidrott och Uppsala Innebandyallians genom bolaget IFU Arena AB. Arenan är hemmaplan för innebandyföreningarna Storvreta IBK, IK Sirius IBK, FBC Uppsala, Hagunda IF och basketlaget Uppsala Basket.
Nytt landmärke, offentlig konst i Sunnersta
Konstnären Johan Paalzow har under 2020 arbetat med att producera skulpturen Ekhjärta som beräknas stå klar i Sunnersta centrum till hösten 2021.
Initiativet att ta fram ett offentligt konstverk kommer från en grupp lokala föreningar i Sunnersta. De önskade ett offentligt konstverk, eftersom inget sådant finns utomhus i Sunnersta idag.
Hämtat inspiration från kungseken
Invånarna önskade en symbol för Sunnersta som både är nyskapande men som har en historia. Det har konstnären, Johan Paalzow, tagit fasta på och hämtat inspiration från den gamla kungseken som under många århundraden var inkörsporten till Sunnersta. Historien säger att allt från vanliga vandrare till kungar som Gustav Vasa har vilat under eken.
Att använda sig av naturens former är centralt i Johan Paalzows konstnärskap. Naturen är ofta den viktigaste inspirationen. Han arbetar med blomformer, träd och olika naturformer som visar korsningar mellan natur och människa.
Johan Paalzow skriver: En blå ek till Sunnersta, som en påminnelse om konstens möjligheter, om hur lätt och fantasifullt det kan vara ibland. Som den finaste karusellen, det är bara att hoppa på!
Ramsta förskola
Kulturnämnden satsar på ny offentlig konst till skolor och förskolor på landsbygden. Nu är den konstnärliga gestaltningen av konstnären Erik Hedman klar för Ramsta förskola. På grund av Coronaviruset hölls ingen officiell invigning, däremot ordnades ett konstnärligt förankringsarbete av konsten i samband med en intern invigning den 3 juni. Då fick barnen på förskolan arbeta utomhus med inspiration av den nya konsten tillsammans med konstnären.
Den nya konsten tar avstamp i förskolans arbete med mångfald, berättelser och närheten naturen med skogen och alla djur som lever där. På gården finns konstverket ”Parad” en skulptur med fantasifulla djur som dansar, leker, eller spatserar till ett äventyr, vissa kanske känns igen i vår natur, vissa är fantasifigurer och en del från världens olika länder. Konstverket ger utrymme för många associationer till gemenskap och mångfald, ett spirande träd med fantasifulla djur växer upp på förskolans gavel. Det är väggreliefen ”Totem” som hänger ihop med konstverket på marken. Två ytterligare reliefer ”Akrobetarna” vid förskolans entréer välkomnar barn, föräldrar och personal till förskolan. Konstverken bidrar till att skapa en identitet för förskolan med sin mångfald i form och kulörer. Konstverket ”Parad” är utformat för att vara en del av barnens lekar och är taktilt och går att klättra på.
-
Utställningar
Offkonsten! gästar Uppsala konstmuseum med utställningen Under samma regnbåge
Bild: Pink teen av Alejandro Montero Bravo Foto: Karoline Montero Araya.
Se en digital visning av utställningen här
Gemenskap - pride power - frihet - se samma genom olika ögon - frihet att få gilla andra och inte – explosion – power – human - utveckling – humor – acceptans – musik - väver samman - tillsammans är vi starka – blomstring - våga lita på andra - silence kills – tillhörighet - få höras utan skam – pånyttfödsel - vi bor på samma planet – viljestark - tillhörighet vs utanförskap –sammanstrålning – ljus – närhet - fritt fram frihet ihop – love – omfamnad – kamp – värme –konfetti - kontrast - under samma regnbåge.
All konst passar inte alla. Konst måste få skava och bidra med friktion. Men i det offentliga rummet ska konsten representera många olika perspektiv - att vi alla i något konstverk kan känna oss speglade, sedda eller förstådda: konst som speglar oss.
För att öka representationen i kommunens konstsamling har HBTQ+ ungdomar från S.A.G.A-gruppen (Sexuality And Gender Acceptance) hjälpt till med nyinköp av konst. Till utställningen har de också gjort ett urval ur kommunens och regionens befintliga konstsamlingar. Ett par av verken tillhör konstmuseets samling. S.A.G.A är en förening i Fritid Uppsalas regi som startades 2015 av Heidi Rasmussen. De brukar ses på Brantans fritidsgård och samarbetar med RFSL-ung Uppsala.
Urvalet är måleri, teckning, foto och skulptur av många olika konstnärer. Både lekfullhet och svårigheter har fått ta plats i utställningen. Det behövs både solsken och regn för att en regnbåge ska uppstå. Ljuset splittras och plötsligt blir flera färger synliga, liksom tillvaron färgas på olika sätt av att ses från olika perspektiv. Att välkomna mångfalden blir som att fånga hela regnbågen.
Curator är konstnär Stuart Mayes.
Till utställningen hör också en folder där några av S.A.G.A-gruppens egna konstverk presenteras.
Galleri Offkonsten! är vanligtvis belägen på Uppsala stadsteater men gästar med utställningen Under samma regnbåge Uppsala konstmuseum. Offkonsten! görs i ett samarbete mellan Offentlig konst Uppsala kommun och Kulturutveckling Region Uppsala. Syftet med galleriet är att lyfta processer kring offentlig konst.
Välkommen in under samma regnbåge.
Offkonsten! c/o Teatergalleriet
Offkonsten! c/o Teatergalleriet ligger en trappa upp i Uppsala stadsteater och är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Kulturenheten Konst, Region Uppsala.
I galleriet visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst, idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna. Under 2021 är galleriet stängt.
Arena för konst
Utställningen Arena för konst är inställd. Istället kan du ta del av ett samtal med de två konstnärerna bakom projektet.
Hur arbetet har sett ut med konsten på de två arenorna får du reda på i detta samtal. Ebba Bohlin står bakom de två skulpturerna på Studenternas arena. Saadia Hussain använder sin särskilda metod för att skapa konsten på IFU Arena.
Bild: Feelings are facts Ebba Bohlins skissförslag till ny utsmyckning vid Studenternas IP. Datorgrafik: Ebba Bohlin.Vandringsutställningar
Vi har flera vandringsutställningar med konst som förskolor, skolor och vårdboenden kan boka för cirka fyra veckor åt gången. Konsten blir en del av elevernas, de boendes och besökarnas vardag.
Utställningarna är kostnadsfria och omfattas av kommunens försäkring. Vi hjälper till att transportera och hänga upp konsten.
Vandringsutställningar för förskolor och skolor
Vandringsutställningarna för förskolor och skolor är anpassade efter läroplanen och kan användas i undervisningen.
Läs om utställningarna eller boka på kubikuppsala.seVandringsutställningen välbekant och nybekant. Foto: Stewen Quigley
Vandringsutställningar för vårdboenden
För vårdboenden har vi producerat utställningen Välbekant och nybekant – nio konstverk som vill vara både välbekanta och lite nybekanta.
Utställningen består av tre trekantiga skärmar som står direkt på golvet. Ni behöver kunna lagra packlådor hos er under utställningsperioden.
En av de medverkande konstnärerna, Ira Löfman, kan komma och läsa poesi inspirerad av konstverken i utställningen.
Boka utställningen eller konstnären Ira Löfman genom att kontakta Katarina de Verdier, intendent för offentlig konst.
Telefon: 018 727 82 05
E-post: katarina.de-verdier@uppsala.se -
Pandemisäkra konstvisningar våren 2021
Är ni en grupp på högst 8 personer som brukar träffas? Boka en egen guidad visning till exempel på tema fred, platsens historia, genus, om ursprung och identitet, folkhemskonst eller barnlitteratur. En specifik plats kan också vara utgångspunkt, till exempel konsten kring Resecentrum, konst i gång-och cykeltunnlar eller konsten i Stadsträdgården. Det går bra att komma med egna önskemål.
Arbetar du på en kommunal arbetsplats där det finns offentlig konst? Boka in en konstvisning via Teams eller Zoom. Boka genom katarina.de-verdier@uppsala.se
Bild: Spårfinnarna Eva Larsson Foto: Uppsala kommun
Kulturkompisar
Har du ett kulturintresse och vill lära känna människor med olika bakgrund?
Konst och kultur är ett universellt språk. Projektet Kulturkompis ger nya i Sverige möjlighet att gå på kulturaktiviteter och lära känna etablerade svenskar. Uppsala kommuns offentliga konstvisningar är en del av Bildas utbudsprogram för kulturkompisar.
Läs mer om projektet på kulturkompis.nuUpptäck konsten på egen hand
Vi har tagit fram tips på konstvandringar, så kallade konststråk, med olika teman.
Se alla konststråk och vilka konstverk som ingår. -
Exempel på offentlig konst
Konst för Tiundaskolan
Tiundaskolans nya offentliga konst
Jenny Nolstam, Anton Alvarez och Erika Lövkvist har skapat ny konst för den nya Tiundaskolan i Luthagen. Konsten kommer att finnas på skolgården, i idrottshallen och i entrén inomhus.
Konstnärer har under flera år arbetat med konst för Tiunda skola och förskola. I nära samarbete med en konstkommitté som består av elever och lärare, har genomgripande, nyskapande och platsspecifika konstverk skapats för Tiunda skola och förskola.
I matsalens tak hänger konstverket Klepsydra, grekiska för "vatten-ur" av Jenny Nolstam f 1978, en lysande droppformad skulptur som med glesa intervaller lyser mer och mer för att slutligen slockna och låta ljuset fortsätta lysa i pulserande ringar på golvet. Kunskapen i skolan ger ringar på vattnet genom hela livet. I Tiunda förskolas entré finns en fortsättning på konstverket med titeln Tidregn, här i form av en vägg fylld av mindre ljusringar som långsamt skiftar i färg. Det är en färg för varje dag. Barnen kan själva fylla konstverket med innehåll exempelvis från naturen vid årstidernas växlingar eller temaarbeten. På så sätt blir konstverket levande och barnens dagliga skapande, upptäckande och lärande får ta plats i förskolans välkomnande entré. Konstverket blir såväl pedagogiskt som identitetsskapande för platsen.
Anton Alvarez f 1980, själv en gång elev på skolan, har genom att konstruera och bygga upp en åtta meter hög lerpressmaskin tillverkat sexton pelare för skolans och för skolans entréer. På dessa vilar rosafärgade svampliknande plåttak. Platsens historia med S:t Eriks lervarufabrik som låg där gamla Tiundaskolan stod har inspirerat. Anton Alvarez har även gjort skolans namnskyltar och urtavla.
Erika Lövqvist född 1977, har för idrottshallen utformat kakelplattor som ger illusioner av utbuktningar och förvrängningar genom fogarnas linjer. Konstverken finns på 13 platser i våtutrymmen.
Ingrid Atterbergs tegelkonst för den gamla Tiundaskolan har delvis bevarats. En del av matsalsväggen byggts upp liksom en av "rosorna", rundlar byggda av tegelstenar från S:t Eriks lervarufabriks skorstenar, som har fått ny placering i entrén. Förutom den platsspecifika konsten har en helt ny konstkollektion tagits fram för skolan.
Berget, blomman, boet – konstverk vid Danmarks förskola
Konstverket Berget, blomman, boet finns vid Danmarks förskola. Konstnären Moa Lönn har arbetat med en platsspecifik gestaltning som tar sin utgångspunkt i de omgivande miljöerna, barnens utforskande av naturen och omvärlden genom leken.
Förskolan ligger i närheten av Linnés Hammarby. När Linné som ung undersökte och ordnade naturen delade han in världen i djurriket, stenriket och växtriket. Förskolan är en del av ett treårigt projekt som arbetar med lärande och hållbar utveckling i det nationella och internationella nätverket Hållbar framtid. Moa Lönn har med bakgrund av detta skapat ett konstverk som utgår från Linnés tre världar. Skulpturerna heter Berget, Blomman och Boet och är gjutna på Alunda järngjuteri. Moa har genomfört ett pedagogiskt förankringsarbete på förskolan tillsammans med barnen där de lånat äggformen och skapat egna skulpturer. Äggen placeras ut i skogen, förskolan och på stigarna mellan, där barnen rör sig dagligen. De kommer att vara en del av platsen och ha sitt eget liv.
Fåglarna ser allt – konstverk i gång- och cykeltunnel
Konstverket Fåglarna ser allt finns i gång- och cykeltunneln i kvarteret Heimdal, i närheten av polishuset. Konstnären Carina Marklund har skapat ett 18 meter långt konstverk i textil. Det har sedan fotograferats och förts över på dibondskivor. Konstverket i tunneln är totalt 28,5 meter långt.
Motivet anknyter till platsens historia. I närheten låg nämligen Hästens skofabrik som tillverkade skor mellan 1914 och 1968.
Lasseby gärde – Filosoferna
Adress: Birkagatan 20, inne på gården
Konstnären Kristina Schmid har med anledning av Uppsalahem 70 år skapat ett konstverk för deras allra första bostadsområde, Lasseby gärde. Konstverket Filosoferna är 12 små figurer placerade runt dammen mitt i området. Konstnären har låtit figurernas färggranna klänningar ta upp Gunnar Leches omgivande fasader, och här och var syns Uppsala-Ekebys keramik ha inspirerat till uttryck och mönster.
-
The Tower – Camille Norment
Den amerikanska konstnären Camille Norment har i samband med stadsutveckling av Ulleråker gjort en konstnärlig förstudie med fokus på vattentornet. I den här filmen berättar konstnären om sin upplevelse av platsen, dess historia och den omvandling Ulleråker står inför utifrån ett konstnärligt perspektiv.
Här kan du lyssna till Camille Norments studie från de ljudupptagningar hon bearbetat från vattentornet och klocktornet i Ulleråker.
Ulleråkers gamla vattentorn ligger på en kulle omgiven av höga tallar. Det är utgångspunkten för Camille Norments konstnärliga förstudie som pågått under två års tid. Nu är förstudien klar och ska ligga till grund för kommande arbete med offentlig konst i Ulleråker. Den konstnärliga förstudien skildras genom bland annat film, teckningar och ljudupptagningar från såväl vattentornet som Ulleråkers gamla klocktorn. I filmen vävs dokumentation och röst samman och blir en poetisk gestaltning. I bakgrunden hörs instrumentet Glasharmonikan, ett instrument som med sina toner historiskt sett anses kunnat påverka psyket. Genom filmen och ljudstudien inbjuds du till en alternativ upplevelse av vattentornet, platsen Ulleråker och dess mångbottnade historia.
Ulleråkers gamla vattentorn. Foto: Camille Norment
Ulleråkers klocktorn. Foto: Camille Norment
Vattentornet skiss av Camille NormentVattentornets kopplingar under jorden kan ses som Ulleråkers blodomlopp. Vatten är livsförsörjande och har haft en stor del i de kontroversiella behandlingar som Ulleråkers sjukhus använde sig av historiskt sett. Vatten kan även associeras till meditation och vila. Camille Norment betraktar den tomma vattentanken i vattentornet som en inverterad klocka vars klang resonerar mot platsens historiska, fysiska och psykologiska lager.
Camille Norment är född i USA och bosatt i Oslo. Just nu är hon aktuell med konstnärliga uppdrag för DIA Foundation i New York och HL-Senteret i Oslo. 2015 representerade hon Norge med en storskalig ljud- och skulpturinstallation vid den 56:e biennalen i Venedig.
I sin konstnärliga praktik intresserar sig ljudkonstnären Camille Norment för sociala och kulturella fenomen. Hennes konstnärliga verksamhet representeras av uttryck och tekniker som ljud, installationer, teckning och performace.
Uppsala växer och stadsutvecklingsprojektet Ulleråker kommer att utvecklas med fler bostäder och ny infrastruktur. Utvecklingen har ett fokus på att utveckla hållbara miljöer, både ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv med ett tydligt medborgarinflytande. Stadsdelen Ulleråker kommer på sikt att omfattas av runt 7 000 bostäder samt verksamheter, förskolor samt tillhörande offentlig och kommersiell service för omkring 19 000 invånare.
För arbetet med offentlig konst i Ulleråker har ett konstprogram tagits fram. Det sammanhållande namnet är KUR – Konst Ulleråker med underrubriken Farvatten - droppa, forsa, stänk. Begreppet KUR relaterar till platsen, tar avstamp i historiken i området och pekar framåt. Underrubriken relaterar till dricksvattentäkten i området och Fyrisån. Konstprogrammet ligger till grund för arbetet med offentlig konst i stadsdelen såsom exempelvis konstnärliga förstudier, dialogarbeten och konstnärliga uppdrag av såväl tillfällig som permanent karaktär.
Performance-lecture
12 september, 19.15–19.50
Samtal och frågestund. Ann Magnusson konstkonsult AM Public och projektledare från avdelningen för offentlig konst berättar om Camille Norments internationella konstnärskap. Hör även mer om den konstnärliga förstudien som är en del av arbetet med offentlig konsts stadsutvecklingsprojektet i Ulleråker, Uppsala kommun.
Ta del av eventet på facebook.
Eftersnack och kvällens fortsatta program
-
Offentlig konst på landsbygden
Se filmen om offentlig konst på landsbygden.
Uppsala kommun satsar på offentlig konst vid utvecklandet av landsbygden. Först ut att få ny konst är förskolor och skolor.
Läs mer på bygg.uppsala.se om stad- och landsbygdsutvecklingen.
-
Offentlig konst i stadsutvecklingen
Offentlig konst är en viktig del när Uppsala växer.
I flera av kommunens stadsutvecklingsprojekt är offentlig konst med tidigt i processerna. Arbetet följer kommunens riktlinjer för offentlig konst. För stadsdelarna arbetar kommunen med konstprogram som tar ett helhetsgrepp om den konstnärliga gestaltningen i området.
Läs om offentlig konst i Ulleråker på bygg.uppsala.se.
Läs om offentlig konst i Rosendal på bygg.uppsala.se.
Läs om offentlig konst i Östra Sala backe på ostrasalabacke.uppsala.se.
-
Offentlig konst i och runt Stadshuset
När Stadshuset renoveras och byggs om är den offentliga konsten en viktig del. Därför har vi tagit fram ett konstprogram för området.
Konstprogram för Stadshuset
Konstprogrammet utgår från de värden som är framtagna för hela Stadshusprojektet. Enligt konstprogrammet bör konsten utformas så att den stärker stadshusets karaktär av representation och mötesplats.
Viktiga värden i konstprogrammet
I konstprogrammet för Stadshuset har vi tagit fasta på värdeorden för hela stadshusprojektet. Dessa är
- demokrati
- tydlig mötesplats med öppna dörrar
- insyn och transparens.
Konstprogrammet lyfter också följande viktiga faktorer för konsten till stadshuset:
- konstnärlig kvalitet
- tillgänglighet
- genus
- mångfald och variation
- platsens historia
- den nära omgivningens konstverk
- de fem minoriteterna (judar, romer, sverigefinnar, samer och tornedalingar)
Konsten i och kring Stadshuset ska vara tillgänglig för många och vara aktuell i nutid och framtid. Den ska även samverka med byggnadens arkitektur och inredning.
-
Ansök om offentlig konst
Du som tillhör ett kommunalt bolag i Uppsala kommun kan ansöka om offentlig konst i samband med byggprojekt.
Kommunens konst kan visas på:
- platser som har många offentliga besökare
- platser som är tillgängliga för allmänheten
- platser med verksamhet som inriktar sig till barn och ungdomar.
Ansökan är inte möjlig för ytor som endast är till för hyresgäster till exempel trapphus eller innergårdar.
Läs mer och ansök om offentlig konst till ditt kommunala bolag.
-
Konstnärer kan registrera sig i konstnärsbanken
Du som är professionellt utövande konstnär kan registrera dig i konstnärsbanken. Konstnärsbanken finns i åtanke när vi arbetar med kommunens offentliga konst.
Registrera dig i konstnärsbanken -
Böcker om offentlig konst
Konstprogram för Ulleråker
När Ulleråker utvecklas är ny offentlig konst en viktig del. Därför har vi tagit fram ett konstprogram för området.
Konstprogrammet tar ett helhetsgrepp om den konstnärliga utformningen i området. Konstprogrammet heter KUR – Konst Ulleråker. Begreppet KUR relaterar till platsen, tar avstamp i historiken i området och pekar framåt. Underrubriken Farvatten, droppa, forsa och stänk relaterar till dricksvattentäkten i området och Fyrisån.
Ladda ner konstprogrammet (PDF, 4 MB)
Texter om konstens framväxt
Inom ramen för Ulleråkers konstprogram KUR - Konst Ulleråker, följde skribenten och konstkritikern Frida Sandström arbetet med den offentliga konstens framväxt i stadsdelen Ulleråker mellan åren 2018-2020.
Sammanlagt är det tio reflekterande texter om den offentliga konsten i våra gemensamma rum, om upplevelsen av en plats och förvaltandet av minnen. Arbetet med texterna pågick under den gemensamma rubriken, Det inverterade arkivet.
Ladda ner texterna, Det inverterade arkivet. (PDF, 2 MB)
Mod, minnen och äventyr
Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst” av Johanna Uddén är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor.
I boken presenteras tolv av Uppsalas drygt hundra offentliga utomhuskonstverk med karta över var konstverken finns. Läsarna får hjälp att se konstverken med nya ögon. Till exempel i berättelsen om Jona som slukades av en val, om pojken som bär på vingar av grenar och historien om någon som har en väldigt stor parkbänk. Boken finns att köpa på Bror Hjorths Hus och Uppsala Konstmuseum för 50 kr.
Ladda ner Mod, minnen och äventyr som pdf. (PDF, 3 MB)
Staden genom konsten
Om du vill se mer av Uppsalas offentliga konst så har kulturnämnden tagit fram en bok om konstverken som heter Staden genom konsten. Boken innehåller stadens och kommunens konst och en översiktlig karta över alla verk.
Staden genom konsten. Text: Lisen Hessner, foto: Bo Gyllander.
Boken finns till försäljning i Uppsala konstmuseums reception.
Konstmuseets öppettider hittar du på konstmuseum.uppsala.se -
Filmer om offentlig konst
Offentlig konst i dialog om frihet
Konstpromenad med mänskliga rättigheter i fokus
ALMA-stråket
Avhopp
Concrete Queen
Chihuahua
Arena för konst
Living room 2011
Med urskogen in i framtiden
Fåglarna ser allt
Tyst vatten
Olof Rudbecks monument
Linnés mus
Child Carrying Wings
Knutte Wester
-
Kontakt
Kontakta kulturförvaltningen om du har frågor om den offentliga konsten.
Gör en felanmälan om du upptäcker fel på något av konstverken kommunen ansvarar för.Offentlig konst på Instagram: offentligkonstuppsalakommun
Kontakta kulturförvaltningenÖppettider reception Stationsgatan 12
Måndag–fredag 7.45–16.00.
Dag före helgdag 8.00–12.00.Telefon:018-727 00 00 (Kontaktcenter)E-post:kulturforvaltningen@uppsala.seBesöksadress:Stationsgatan 12Postadress:Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 UppsalaPostadress:Uppsala kommun
UPK 4300
Box 1023
751 40 Uppsala