Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

På den här sidan hittar du tips på konstvandringar, så kallade konststråk, med olika teman. 

Kommunen ansvarar för offentlig konst i staden och ny konstnärlig gestaltning i samband med olika byggprojekt.  Kontakta kulturförvaltningen om du har frågor om konstverken.

Gör en felanmälan om du upptäcker fel på något av konstverken kommunen ansvarar för.

 • Konststråk – Det oväntade mötet

  En konstvandring som består av konstverk som kan ge en oväntad tanke i ett oväntat eller ovant möte. Vandringen börjar i Botaniska trädgården och går ner genom Slottsbacken och bort till Luthagen. Stråkets längd: cirka 5,4 kilometer.

 • Konststråk – Fred

  Konstvandring som visar hur fred och konflikt har lämnat spår i den offentliga konsten i Uppsala. Stråket börjar nedanför Uppsala slott och tar dig vidare genom Carolinaparken bort mot Uppsala universitet. Stråkets längd: cirka 1 kilometer.

 • Konstvandring med genusperspektiv

  Konstvandring som uppmärksammar kvinnliga konstnärer och deras verk, och de två minnesmärken över kvinnor som finns i Uppsala. Vandringen börjar och slutar vid Resecentrum. Stråkets längd: cirka 3,7 kilometer.

 • Konststråk – Om ursprung och identitet

  En konstvandring som innehåller verk med kopplingar till etnicitet, identitet och rätten att välja sin egen väg i livet. Stråket leder från Carolinaparken, ner till Fyrisån och vidare bort mot Tullgarnsparken. Stråkets längd: cirka 2,2 kilometer.

 • Konststråk – Platsens historia

  En konstvandring som synliggör platsens historia och den verksamhet som tidigare funnits där. Vandringen börjar vi Mimmi Ekholms plats, går genom Luthagen och centrala staden och slutar vid Kungsängstorg. Stråkets längd: cirka 3,2 kilometer.

Kontakta kulturförvaltningen

Öppettider reception Stationsgatan 12
Måndag–fredag 7.45–16.00.
Dag före helgdag 8.00–12.00.

Telefon:
018-727 00 00 (Kontaktcenter)
Besöksadress:
Stationsgatan 12
Postadress:
Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala
Postadress:

Uppsala kommun

UPK 4300

Box 1023

751 40 Uppsala