Fritidsbanken

På Fritidsbanken I gottsunda centrum kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis. Det kan till exempel vara skidor, skridskor, fotbollsskor eller en innebandyklubba. Oftast är utrustningen begagnad men i fint skick. 

Låna utrustning

Alla får låna och allt är gratis. För viss utrustning (till exempel slalomutrustning) behöver du ha målsmans tillstånd på grund av skaderisken.

Du får låna utrustningen i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss.

Om det du lånar går sönder behöver du inte ersätta den trasiga utrustningen. Fritidsbankens mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt och det har vi gjort när sakerna går sönder.

Skänka utrustning  

Fritidsbanken tar emot alla typer av saker som kan användas för sport- och fritidsaktiviteter, det kan till exempel vara längdskidor, fotbollsskor, skridskor eller benskydd. Saker du inte använder längre kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön.

Skulle utrustningen vara lite trasig gör det inget. Om det inte går att laga tar vi hand om reservdelar och lämnar resten till återvinningen. 

Öppettider och karta

Kontakta eller besök fritidsbanken om du vill låna eller skänka något.

Se Fritidsbankens öppettider på Facebook

Här finns vi

Fritidsbanken ligger i Gottsunda centrum, bredvid biblioteket.

Ny fritidsbank i Gränby

Hösten 2018 öppnar ytterligare en fritidsbank i tennishallen i Gränby.
Läs pressmeddelande om den nya fritidsbanken.

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett nationellt koncept och det innebär att Uppsalabor också kan åka till andra orter för att låna utrustning med samma regler. I Uppsala är Fritidsbanken ett samarbete samarbete mellan Upplands idrottsförbund, Region Uppsala, SISU idrottsutbildarna och Uppsala kommun.

Läs mer om och hitta Fritidsbanken på andra orter. 

Kontakta Fritidsbanken

Besöksadress: Valthornsvägen 7 (Gottsunda centrum)