Boka idrottshall och andra lokaler

Du kan boka kommunens idrottsanläggningar, idrottslokaler, fotbollsplaner och samlingslokaler. Detta gäller för både privatpersoner och föreningar. 

Idrottshallar och andra utrymmen i skolor kan du också boka för övernattning vid till exempel cuper eller andra större arrangemang. Uppsala kommun hyr inte ut lokaler för festarrangemang.

Boka lokal
 • Vad det kostar

  Se vad det kostar att hyra kommunens skollokaler, idrottshallar, ishallar, fotbollsplaner, bygdegårdar, lägergårdar med mera.

  Hyr lokal under en hel säsong

  Du som är intresserad av att hyra samma lokal en fast tid under en säsong ska lämna in en skriftlig ansökan senast 30 april.

  Du måste skicka in en ny bokningsförfrågan varje år för att få fortsätta hyra lokalen. Enheten för stöd och service skickar ut en ny förfrågan till dig i god tid före 30 april.

 • Hämta och lämna nycklar

  Du hämtar och lämnar nycklar eller taggar hos Enheten för stöd och service i kommuninformationen, Stationsgatan 12. 

  Problem med nycklar

  Om du har problem med att komma in i en lokal som du bokat, kontakta kommunjouren på telefonnummer 0771-24 55 00 (vardagar efter 16.00 och helger). Du måste kunna uppge bokningsnummer. Vid handhavandefel debiteras din förening kostnaden för utryckningen.

  Lämna tillbaka nycklar i tid

  Du måste lämna tillbaka nycklar och taggar senast två veckor efter sista bokade tillfälle, även om du vill boka samma lokal nästa säsong. Om du inte gör det får du en faktura på 700 kronor per nyckel och 200 kronor per tagg. Innan du får fakturan skickar vi ett kravbrev till dig som en påminnelse.

 • Kontakta Enheten för stöd och service

  Telefon
  018-727 13 90

  Öppettider

  Måndag och tisdag kl. 13.00–16.00
  Onsdag–fredag kl. 9.00–12.00

  Akut felanmälan övriga tider: 0771-24 55 00 (Vid handhavandefel blir du som kund debiterad utryckningskostnad)

  Besöksadress: Kommuninformation, Stationsgatan 12.