Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Studenternas idrottsplats ligger i Stadsträdgården. Det finns en sommararena med fotbollsanläggning och en vinterarena med två bandyplaner och ett skidspår. 

  Studenternas nya idrottsplats

  I november 2015 fattade kommunfullmäktige beslut om att utveckla Studenternas idrottsplats. Bygget satte igång hösten 2017 och blev färdigt i mitten av 2020.

  Studenternas Arena - för besökare och arrangörer

  Läs om trafikstörningar i samband med bygget.

 2. Åka skridskor

  På grund av covid-19 är det viktigt att vi alla hjälps åt för att minska smittspridning. Vi har vidtagit åtgärder i alla våra anläggningar, både inomhus- och utomhus men det vilar också ett stort ansvar på dig som besökare att följa myndigheternas rekommendationer.
  • Stanna hemma om du är sjuk, även om symtomen är lindriga.
  • Håll avstånd till andra.
  • Var beredd att ändra dina planer om det är fullt.
  • Undvik kollektivtrafik.

  Regler och rutiner för trygg skridskoåkning

  För att säkerställa en trygg skridskoupplevelse och undvika trängsel gäller följande rutiner för allmänhetens åkning.

  Anpassade öppettider och trängselvärdar

  För att minska trängsel inne på arenan är öppettiderna ändrade och det får max vara 200 personer på allmänhetens åkning samtidigt. Det kommer finnas trängselvärdar som vägleder besökarna inne på arenan, vid entré och utgångar.

  Trängselvärdar kommer finnas på plats för att säkerställa att det inte är fler personer än tillåtet inne på arenan. När det maximala antalet personer uppnåtts så kommer grindarna till arenan att stängas. Först när besökare lämnar arenan kommer vi låta nya besökare gå in.

  Entré via ingång i anslutning till bandyparkeringen

  Entré till allmänhetens åkning sker via sydöstra delen av bandyområdet, i anslutning till bandyparkeringen. Det finns skyltning på området som visar var utgångar finns.

  Allmänhetens långfärdskridskoåkning på rundbana

  Söndagar 18–21: Långfärdskridskoåkning på bana 1. Det är inte tillåtet att använda klubba och puck/boll. Bana 1 är huvudbanan som ligger närmast läktaren.

  Allmänhetens åkning på bana 1

  De angivna tiderna gäller tills vidare för allmänhetens åkning på bana 1. Använd hjälm med galler eller visir om du åker med klubba och puck. Kom ihåg att vara rädda om varandra och håll avstånd. 

  Planerade öppettider resten av säsongen

  • Lördag 6 mars 16.15-19.00
  • Söndag 7 mars 18.00-21.00 (långfärdsskridskor)
  • Lördag 13 mars 13.00-19.00
  • Söndag 14 mars 09.00-16.00 

  Praktisk information

  Det går inte att hyra eller låna skridskor.

  Isen är konstfrusen vilket innebär att man kan åka skridskor även om det är några plusgrader.

  Ombyte

  Inga omklädningsrum finns tillgängliga utan endast bänkar som står på långsidan mot Fyrisån.

  Toaletter

  Toaletter finns på baksidan av huvudläktaren. Gå igenom mittgången på huvudläktaren så hittar du toaletterna direkt till höger.

   

   

 3. Arenans kapacitet

  På sommaren består arenan av en fotbollsplan. Arenan har plats för cirka 6 000 besökare. Av dessa är cirka 2 300 sittplatser. Antalet platser varierar under byggtiden.

  Gå på match

  Under byggtiden är det bara IK Sirius fotboll som använder fotbollsarenan på Studenternas. 

  Läs mer om Studenternas på IK Sirius webbplats.

 4. Hitta hit

 5. Kontakt

  Studenternas och vaktmästeriet

  Kontakta bokningen

  Telefon
  018-727 13 90

  Telefontider
  Måndag–fredag 9.00–12.00

  Sociala medier

  Följ idrott och fritid på Facebook för att få löpande information om våra anläggningar.

  Du kan också hitta oss på Instagram på kontot @idrottochfritiduppsalakommun

  Besöksadress:
  Kontaktcenter, Stationsgatan 12. 

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Restriktioner mot smittspridning av covid-19 förlängs tillsvidare

  Regeringen meddelade 18 februari att Sverige fortsätter att vara i ett allvarligt läge när det gäller spridningen av covid-19. Regeringen fortsätter att uppmana kommuner att hålla ej nödvändig verksamhet stängd. Denna uppmaning gäller till och med 7 mars 2021.

 • Ett omtänksamt sportlov

  Minskad smittspridning är ditt ansvar – även under sportlovet. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter under sportlovet som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • Uppsala kommun bygger idrottshall, bibliotek och kulturlokaler i Rosendal

  Ett medborgarhus ska byggas vid Rosendals torg i Uppsala. Här kommer det finnas plats för en ny idrottshall, bibliotek och lokaler för kulturskola. Det är Uppsala kommun sport- och rekreationsfastigheter som blir byggherre i projektet. Medborgarhuset beräknas stå klart hösten 2024.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Friluftslivets år 2021

  I år är det Friluftslivets år i Uppsala och i hela Sverige.

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.