Det pågår ett underhållsarbete på webbplatsen. Det kan medföra att visst innehåll inte går att nå. Vi planerar att vara klara under dagen.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Uppsala konstmuseums hemsida

Framtidens konstverksamhet

2017 påbörjades en förstudie om ett nytt konstmuseum i Uppsala. Syftet med studien var att föreslå vad Uppsala konstmuseums framtida verksamhet ska innehålla och vilka krav det ställer på lokalernas utformning. Den skulle också ge förslag på möjliga platser för verksamheten.

En slutsats av förstudien, som presenterades i början av 2018, var att museet behöver större och mer ändamålsenliga lokaler för att Uppsala konstmuseum ska kunna fortsätta erbjuda en attraktiv verksamhet i en växande stad.

Läs om utredningen av framtidens konstverksamhet

Kontakta Uppsala konstmuseum
Telefon:
018-727 24 82
Besöksadress:
Uppsala slott, ingång E
Postadress:
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala

Nyheter om konst, kultur och sevärdheter

 • Bibehållna stöd till organisationer och kulturutövare

  Kulturnämnden fattade på måndagen 6 april beslut som underlättar för organisationer och kulturutövare att ställa om sin verksamhet med anledning av covid-19.

 • Seniorerna strömmar kultur hemifrån

  Flera äldre invånare i Uppsala kommun upptäcker nu att det går att uppleva kultur trots den ofrivilliga isoleringen. Några av dem är annars mycket sociala och aktiva. Nu använder de it hemifrån mer än förr för att strömma Uppsala kommuns kulturliv.

 • Upplev Uppsala i påsk

  Det finns mycket att göra och uppleva på plats i Uppsala under påsken, inte minst i naturen. Det finns också flera kulturevenemang som du kan ta del av digitalt.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Framtidens konstverksamhet

  Utredningen om Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och Uppsala konstmuseums lokalisering är nu klar.