Så arbetar vi med: Val 2022

Söndag 11 september är det val i Sverige. Då röstar vi för att välja representanter till riksdag samt till region- och kommunfullmäktige.

• Du som ska rösta

För att få rösta måste du har fyllt 18 år senast på valdagen. Alla som får rösta finns i röstlängden , och du får ett röstkort skickat till din folkbokföringsadress. Läs mer om rösträtt på val.se.

• Du som är röstmottagare

Som röstmottagare har du ett viktigt demokratiskt uppdrag. Du är med och ser till att valet 2022 genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Läs om att arbeta som röstmottagare och anmäl ditt intresse på valkansliets anmälningsfunktion (portal) för röstmottagare.

• Du som är partiföreträdare

Här hittar du information som berör de partier som ställer upp i valet 2022. Det handlar om vallokaler, vad som gäller för utdelning av valsedlar, partiaktiviteter i anslutning till vallokal med mera.