Stort intresse för spårvägen när leverantörer träffades i stadshuset

Drygt 80 leverantörer från cirka 50 företag var på plats i stadshuset under tisdagen för att höra mer om planerna för spårvägen i Uppsala. Spårvägsprojektet engagerar och alla i rummet ville veta mer.

– Det känns jättekul att så många leverantörer ville komma till dagens träff. Fler än vad vi hade räknat med! Det märks också att det finns ett stort intresse hos dem att bygga en spårväg tillsammans med oss, säger Mario Rivera som är en av projektledarna för spårvägen.

Till träffen kom leverantörer från flera olika länder, till och med representanter från spanska ambassaden var på plats. Att intresset är så stort tror projektledaren Camilla Hanke Sönnerqvist bland annat beror på att spårväg är en modern typ av kollektivtrafik som är på frammarsch i många delar av världen. En annan orsak är att spårvägsprojektet håller på att växla upp och gå in ett nytt skede. Där byggstart är beräknad till 2025 så att spårvägen kan stå klar till 2029.

– I våras fick vi ytterligare finansiering av spårvägen i och med Trafikverkets besked kring stadsmiljöavtal. Och snart kommer vi också att gå in i en upphandlingsprocess där vi ska utse olika leverantörer, säger Camilla Hanke Sönnerqvist.

Träffa oss som arbetar med spårvägen

För spårvägsprojektet var leverantörsträffen även startskottet för en tre dagar lång evenemangsperiod. Under onsdag 22 juni och torsdag 23 juni kommer projektteamet ge sig ut på stan för att träffa Uppsalabor. Mellan 11–17 kommer de som passerar Forumtorget under onsdagen, och Uppsala centralstation, under torsdagen, att få veta mer och kunna ställa frågor.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att få träffa allmänheten och berätta om spårvägen i Uppsala. Det här är ju trots allt en av de största infrastruktursatsningarna någonsin i Uppsala, säger Mario Rivera.

Spårväg_nyhet.jpg
Mario Rivera och Camilla Hanke Sönnerqvist, projektledare för spårvägen hos Uppsala kommun.