Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Leverantörsträff på UKK för projektet Uppsala spårväg

Projektet Uppsala spårväg höll en internationell leverantörsträff på Uppsala konsert och kongress 22 maj. Uppsala kommun och Region Uppsala bjöd tillsammans in till evenemanget för att involvera potentiella intressenter och samarbetspartners tidigt i projektet

Arbetet med att säkerställa en robust och hållbar kollektivtrafik i framtidens storstadsregion fortsätter, detta trots att Trafikverket gett avslag på den första ansökan om bidrag till ett stadsmiljöavtal.  

Fånga intresse och lära av erfarenheter

Målet med konferensen var att stämma av marknadens intresse för olika typer av investeringslösningar som Uppsala kommun och Region Uppsala överväger i projektet. Vi ville lyssna och lära av erfarenheter för att kunna utforma projektet och upphandlingar rätt. Det var också ett viktigt forum för att nätverka och knyta nya kontakter.

Stort intresse för att delta i leverantörsträffen

Över 250 deltagare från 14 olika länder anmälde sig. De anmälda representerade 85 olika företag från en rad olika branscher. Bland dessa fanns stora och mellanstora företag, lokala aktörer och nationella aktörer; till exempel tekniska konsulter, miljökonsulter, arkitekter, byggentreprenörer, systemleverantörer, fordonstillverkare, operatörer, finansiella institutioner, räls- och stålleverantörer med flera som kommer att vara på plats.

Intresset är med andra ord stort för den fortsatta utvecklingen av framtidens kollektivtrafik i Uppsala!