Våra samarbetspartner

De flesta moderna tjänster består i någon del av digitala lösningar eller någon fysisk produkt. För att skapa nya effektiva välfärdstjänster kan kommunen behöva ta hjälp av andra. Ibland kan också en sammansatt tjänst finnas på marknaden.

Innovation samverkan

Kärnan i samarbetet med andra parter i Uppsala kommun är Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (Stuns). Stuns samlar beslutsfattare kring gemensamma frågor i skärningspunkten mellan universitet, näringsliv och samhälle. Stuns skapar förutsättningar för tillväxt och konkurrenskraft i Uppsalaregionen genom initiativ, aktiviteter och projekt inom strategiska fokusområden.

Läs mer om Stuns här.

Innovationsfrämjande aktörer

I Uppsala är det många aktörer som arbetar för att främja innovation, med skiftande fokus och uppdrag. För Uppsala kommun är dessa aktörer viktiga samarbetsparter för att på effektivt sätt skapa förnyelse i kommunen. Här är några av de organisationer vi samarbetar med:

Företagsfrämjande aktörer

De organisationer i kommunen som stöttar företag kan vara ett bra stöd för att du ska hitta rätt samarbetspart.

Företagsfrämjande aktörer.

Universitet och högskolor

Vid universitet och högskolor finns studenter som kan vara en resurs i kommunens innovationsarbete. Studenter kan till exempel genomföra projektarbeten och examensjobb, eller vara tillfällig arbetskraft.

Här hittar du mer information om studentmedarbetare och praktik.

Vid universiteten så finns också forskare som kan stötta med utvärdering i olika innovationsprojekt.

Här hittar du universiteten som finns i Uppsala kommun:

Högskolor i Sverige som arbetar med innovation

Här hittar du en sammanställning av högskolor i Sverige som arbetar med innovation och tjänsteutveckling samt databaser på området.

Se även sidan Inspiriation för innovation