Därför jobbar vi med innovation

För att framtidssäkra vår kommun behöver vi hitta nya sätt att leverera välfärd och samhällsservice. Till det behöver vi förmågan att framgångsrikt ta fram och införa nya processer, tjänster och metoder som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet. Innovationsförmåga helt enkelt.

Innovation är nya lösningar som svarar mot behov och efterfrågan i vardagen och omvärlden. Vill du hitta nya sätt att lösa vardagsproblem och utveckla smarta välfärdstjänster? I filmen "Släpp taget och frigör kraften" visas vad som är viktigt att tänka på i arbetet med att stärka innovationsförmågan. Filmen är producerad av Sveriges kommuner och regioner (SKR), längd 3,5 minuter.

Släpp taget och frigör kraften

Se även sidan Inspiration för innovation