Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Uppsala utnämnt till Ignite Master of Startups

För andra året i rad prisas Uppsala kommuns arbete med startups med Ignite Master of Startups 2020.

Pris Ignite Master of Startups
 

– Nyföretagande och innovation är en del av Uppsalas DNA. Vi delar det här priset med alla driftiga lokala entreprenörer och andra som jobbar för Uppsalas utveckling. Våra båda universitet och kunskapsintensiva företag har lagt grunden för ett forsknings- och företagsklimat som välkomnar nytänkande. Dessutom har vi ett fantastiskt stöd till nya företagsidéer genom bland annat Uppsala Innovation Centre, som är en av världens främsta inkubatorer, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör.
Johan Ödmark, vd för Swedish Incubators & Science Parks och ordförande för Ignite Sweden understryker behovet av att facilitera innovativa partnerskap mellan offentlig sektor och innovativa nystartade företag.
– Jag är väldigt stolt över vad Uppsala kommun har uppnått. Trots hinder som kan tyckas oöverkomliga som komplex organisation och offentlig upphandling visar de att det är möjligt för offentlig sektor att arbeta agilt och innovativt med startups, säger han.
Ur juryns motivering:
"Med en helhetssgrepp på innovation och ett genuint intresse av att samarbeta med startups för att hitta nya och innovativa lösningar, har Uppsala kommun fördjupat sitt engagemang och är nu en sann förebild i sin strategi för samarbete med startups. Engagemanget i hela organisationen är ett exempel som vi hoppas på att fler kommuner kommer att följa."
Bakom Ignite Sweden står Vinnova, Things Stockholm, Sting, Sisp, Lead, Minc och Uminova.

Perfekt matchmaking med Ignite Public

Ta del av ett exempel på Uppsala kommuns samarbete med startups genom Ignite Publics matchmaking: Mobilen visar hur vi rör oss på biblioteket.