Aktuellt inom Innovation

• Uppsala utnämnt till Ignite Master of Startups

För andra året i rad prisas Uppsala kommuns arbete med startups med Ignite Master of Startups 2020.

• Mobilen visar hur vi rör oss på biblioteket

Hur, var och när rör sig besökarna egentligen på Uppsala Stadsbibliotek? För att kunna styra verksamheten och lokalen baserat på fakta blev kommunen det nya företaget Bumblebee labs första kund, genom en matchmaking med Ignite Public.

• Fler gick utbildningen när den blev digital

Läkemedelsutbildningen för omvårdnadspersonal blev digital sommaren 2020 för att minska smittspridningen under coronapandemin. Det gav ett bra resultat. Den digitala versionen ska därför köras året om.

• Webbinarium om innovation, e-lärande och tjänstedesign

Region Uppsala, Västerås stad och Uppsala kommun har i Europeiska socialfondens projektet Innovationskompetens gått samman för att möta den stora utmaning som alla står inför inom framför allt vården. Se det inspelade webinariet.