Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Demokrati och jämlikhet

Läs om kommunens arbete med demokrati och jämlikhet.

Vårt mål:

Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och samma möjligheter.

 • HBTQ

  Uppsala kommun satsar på att öka kunskapen och kompetensen om hbtq-personers situation för att garantera likvärdig service till alla.

 • Jämställdhet

  Jämställdhet är när kvinnor och män har samma makt att forma samhället och sitt eget liv.

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Mänskliga rättigheter

  Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där lika rättigheter och möjligheter för varje människa är den rådande normen. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med mänskliga rättigheter.

 • Så arbetar vi med:

  Social hållbarhet

  Läs om hur kommunen arbetar med sociala hållbarhetsfrågor.

 • Så arbetar vi med:

  Internationella relationer

  Här kan du läsa om hur kommunen arbetar med frågor som rör internationella relationer. Kunskapsutbyte, internationell marknadsföring och bevakning av EU-frågor är några av punkterna i satsningen på goda relationer med omvärlden.

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.