Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Inspiration för innovation

Innovation kan vara enkelt eller komplext, stort eller litet, det viktiga är att det gör skillnad i vardagen. Som hundarna inom Uppsalas äldreomsorg, en lösning som gick på export. Eller en högteknologisk lösning för att klara våra framtida energibehov. Eller något som du just nu tänker på. Låt dig inspireras av olika exempel från Uppsala kommuns verksamheter som gör skillnad i vardagen.

Den här sidan är en utökad del av sidan Så arbetar vi med Innovation. 
Tillbaka till Så arbetar vi med Innovation

 • Uppsala – klimatneutralt 2030

  Uppsala har ambitiösa mål – staden och landsbygden ska vara klimatneutral 2030 och klimatpositiv 2050. Här intervjuas Lars Johansson, ansvarig för innovation i projektet Klimatfärdplan Uppsala.

 • Fruktbar medborgardialog med barnen

  Annica Carlborg, stadsarkitekt testar nytt grepp på stadsutveckling. Med hjälp av apelsiner och citroner bestämmer barnen vad de vill behålla och vad de vill ta bort i sin egen miljö.

 • Vårdhundarna som gick på export

  Hunden – människans bästa vän. Här berättar Mia Boeivie om sitt arbete med att ta fram en kvalitetssäkrad metod för utbildning med vårdhundar.

 • Mobilen visar hur vi rör oss på biblioteket

  För att få fram data om hur besökare rör sig på Stadsbiblioteket blev kommunen första kund till nystartade företaget Bumblebee. Besökarnas mobiler blev nyckeln till datan.

 • Testbädd för smartare laddning

  Solceller på taket, superkondensatorer och en stor batteribank ger Mobilhuset Dansmästaren smart energianvändning.

 • Modellering gör Klimatfärdplan Uppsala tillgänglig för fler

  Hur stor påverkan har olika energibesparande insatser? Är de tillräckligt effektiva? Det ska David Jedland, ansvarig för modellering i projektet Klimatfärdplan Uppsala, hitta svar på. Här intervjuas han om projektet.

 • Äldreförvaltningen i nya ögon

  För att kunna utveckla verksamheter inom vården behöver vi sätta oss in i brukarens perspektiv. Brukaren ger oss de bästa kunskaperna. Carita Öhman, verksamhetschef på äldreförvaltningen i Uppsala la in sig själv på sin avdelning. Det gav henne många värdefulla insikter.

 • Hur samma fråga varje dag blev grunden för utveckling

  Få fart på nytänkandet i små steg. En enkel fråga kan göra stor skillnad i vardagen. Therése Wandebäck, verksamhetschef vid Eriksbergs hemvård i Uppsala, berättar om hur hennes verksamhet kom igång med sitt utvecklingsarbete.

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Uppsala kommun har 230 000 invånare och 22 000 företag. Av dessa är 13 000 enmansföretagare. Kommunen planerar för en befolkning på upp till 380 000 personer år 2050. Det gör oss till en av Sveriges mest expansiva kommuner.

 • Så arbetar vi med:

  Innovation

  För att möta våra utmaningar och dra nytta av våra möjligheter så arbetar Uppsala kommun med innovation. Vi bygger upp ett stöd för innovationsarbetet som riktar sig till kommunkoncernens förvaltningar och bolag. Vi ökar också våra ansträngningar för att koppla ihop kommunens behov med de resurser som andra innovationsstödjande aktörer erbjuder.