Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Rapport

Uppsala kommuns omvärldsanalys 2020 - Med uppdateringar utifrån covid-19

Varje år gör Uppsala kommun en omvärldsanalys. Syftet är upptäcka trender och händelser som påverkar kommunens möjligheter att genomföra sina verksamheter och nå sina mål. Det är ett planeringsunderlag till Mål och budget 2021–2023. Världen ändras hela tiden. Förändringar av invånarnas värderingar och av befolkningens sammansättning, teknikutvecklingen, globaliseringen och klimatpåverkan är fem globala trender som påverkar världen, Sverige och även Uppsala kommun.

Sammanfattning

Då och då inträffar plötsliga och oförutsedda händelser som får stor påverkan på samhällsutvecklingen och kommunens verksamheter. Coronakrisen har på kort tid satt djupa avtryck på samhällsutvecklingen och kan medföra stora förändringar för världen, Sverige och Uppsala även på längre sikt. Spelplanen är förändrad. Den här versionen av omvärldsanalysen är uppdaterad utifrån detta perspektiv. Även om mycket förändrats på kort tid med anledning av covid-19 är dock det mesta av det som beskrivits hittills i kommunens omvärldsanalys fortsatt relevant att förhålla sig till.