Riktlinje

Riktlinje för äldres tillgång till fysisk aktivitet

Uppsalas äldre ska känna sig delaktiga till att utforma sin egna fria tid och sina fysiska aktiviteter. Det handlar om att skapa en inkluderande idrott, minska ojämlikheten och skapa förutsättningar för sina aktiviteter och en god samverkan mellan nämnder, kommunala bolag, civilsamhället och andra aktörer så som Upplands Idrottsförbund och Regionen.

Sammanfattning

Syftet med riktlinjen är att införa ett systematiskt arbetssätt som leder till att skapa medvetenhet och ett långsiktigt arbete kring fysisk aktivitet för äldre.