Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Affärs- och verksamhetsplan

Räddningsnämndens verksamhetsplan och budget 2019

Verksamhetsplan och budget för år 2019 anger vad som ska utföras för att förverkliga det uppdrag räddningsnämnden fått från Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner.

Sammanfattning

Räddningsnämnden är en gemensam nämnd som ansvarar för att bedriva en effektiv
räddningstjänstverksamhet i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner. Nämndens
verksamhet omfattar olycksförebyggande verksamhet, tillsyn, rengöring och brandskyddskontroll, räddningsinsatser och olycksutredning enligt lagen om skydd mot olyckor samt tillståndsgivning och tillsyn enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor. Nämnden ska även stödja andra nämnder inom sitt kompetensområde samt verka för att skapa trygghet i samhället.

Brandförsvaret är den tjänstemannaorganisation som stödjer räddningsnämnden i sitt uppdrag och genomför den verksamhet räddningsnämnden beslutar om och ansvarar för.