Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Program för krisberedskap 2020-2023

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har undertecknat en överenskommelse om kommunernas krisberedskap 2019–2022 (SKL 18/03101). Denne reglerar ersättning, uppgifter och därtill kopplat stöd för kommunernas arbete med krisberedskap under samma period.

Program för krisberedskap 2020-2023 - beslutat

PDF, 211 KB | Lyssna

Program för krisberedskap 2020-2023 innehåller kommunens övergripande mål och inriktning för arbetet med krisberedskap under mandatperioden.

Sammanfattning

Överenskommelsen utgår från Lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH), Förordning (2006:637) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (FEH) samt Kommunallag (2017:725).

I enlighet med överenskommelsen har kommunen upprättat Program för krisberedskap 2020–2023. Programmet anger kommunens övergripande mål och inriktning för arbetet med krisberedskap under mandatperioden. Programmet innehåller följande delar:

• Övergripande mål och inriktning för arbetet med krisberedskap under mandatperioden.
  • Övergripande styrning av arbetet med krisberedskap i kommunala förvaltningar, bolag och kommunalförbund.
  • Kommunens övergripande process för risk- och sårbarhetsanalys.
  • Kommunens ambitioner i arbetet med sitt geografiska områdesansvar.
  • Vilken planering avseende krisberedskap inom olika områden som kommunen ska ta fram eller uppdatera under mandatperioden.