Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Program

Barns rättigheter i Uppsala och världen

Alla barn i hela världen är lika mycket värda och har samma rättigheter. Här kan du läsa vad kommunen gör för att barn och unga ska ha det bra under sin uppväxt här i Uppsala. Det här är en lättläst version av Program för Uppsalas barn- och ungdomspolitik.

Sammanfattning

Kommunen arbetar för att nå tre mål:
1. Det första målet handlar om att barn och unga ska ha det bra och att det inte ska vara stora skillnader mellan hur barn har det. Det handlar om en rolig och bra fritid, att må bra både i själen och i kroppen, att känna sig trygg och att klara skolan.

2. Det andra målet handlar om att barn och unga ska bli lyssnade på när de tycker olika saker och/eller kommer med idéer när det till exempel ska byggas en skola, vilka fritidsaktiviteter som ska finnas med mera.

3. Det tredje målet handlar om att de som arbetar med barn i kommunen ska bli bättre på att ta reda på vad som är barns bästa innan de fattar beslut.

De som arbetar i kommunen ska varje år berätta för politikerna som bestämmer (kommunfullmäktige) vad de gjort för att nå målen.

Läs program för Uppsala kommuns barn- och ungdomspolitik i sin helhet