Handlingsplan

Målsättning och verksamhetsplan för Uppsala Fairtrade City 2022

Krav för fortsatt diplomering är att konsumtionen av rättvist handlade produkter successivt ska öka, genom ökad andel konsumtion för en eller flera produkter alternativt att nya produkter väljs.

Fokusområden 2022

1. Att verka för att Uppsala kommun ökar den offentliga etiska konsumtionen, i antal och/eller andel, med fokus på principerna för rättvis handel.
2. Att verka för att öka kunskapen hos medborgarna, näringslivet, civilsamhället om att vi är en Fairtrade City och vad det innebär.
3. Att uppmuntra det lokala näringslivet till fortsatt engagemang och ökat utbud av Fairtrade-märkta produkter som de säljer och/eller genom sina interna inköp.
4. Att Uppsala kommuns egen organisation med tillhörande bolag skall öka kunskapen om att vi är en Fairtrade City och vad det innebär.