Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Yvonne Näsström lämnar Uppsala kommun

Uppsala kommuns näringslivsdirektör Yvonne Näsström slutar på egen begäran sin tjänst i kommunen för att bli kommunikationsdirektör vid RISE (Research Institutes of Sweden), som vid årsskiftet bildar en gemensam koncern för Sveriges forskningsinstitut.

Yvonne Näsström har arbetat som näringslivsdirektör i Uppsala kommun sedan 1 november 2014. Hon lämnar sitt uppdrag i slutet av februari 2017.

– Yvonne har genom sin gedigna erfarenhet från näringslivet och sitt goda ledarskap bidragit till att Uppsala har flyttat fram sin position som en plats där företag ser möjligheter att starta, växa och etablera sig, säger stadsdirektör Joachim Danielsson.

– Jag vill tacka Yvonne för det arbete hon har gjort och det engagemang som hon har drivit näringslivsfrågorna med i Uppsala. Vi har nu lagt grunden till vårt näringslivsarbete i kommunen för att skapa förutsättningar för 70 000 nya jobb till 2050 och vi kommer genom ett nyinrättat näringslivsprotokoll fortsätta det arbetet framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Rekryteringen av en ny näringslivsdirektör kommer att inledas inom kort.

För mer information

Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00
E-post: joachim.danielsson@uppsala.se

Yvonne Näsström, näringslivsdirektör
Telefon: 018-727 13 83
E-post: yvonne.nasstrom@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28