Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ytbeläggningen på Stora torget ska åtgärdas

Uppsala kommun ska ersätta ytorna med smågatsten på Stora torget med asfalt eftersom busstrafiken en längre tid haft problem med sättningarna på torget. Arbetet inleds den 2 juli och beräknas ta cirka en vecka.

Busstrafiken över Stora torget har under lång tid haft problem med sättningar på torgets körbanor. Sättningarna i ytorna med smågatsten gör att vatten blir stående vid regn, och vid belastning sjunker stenarna och lossnar.

Flera omsättningar av smågatstenen har gjorts, men problemen kvarstår. Därför kommer den del av beläggningen som bussarna kör på att beläggas med asfalt. Men ytan med smågatsten vid och i anslutning till ljuskandelabern i mitten av torget blir kvar.

Arbetet utförs på en sida i taget för att minimera påverkan på trafiken.

För mer information

Per-Erik Johansson,enhetschef produktionsstyrning och stöd
Telefon: 018-727 46 43
E-post: per-erik.johansson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon:
018-727 65 27