Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Vuxenutbildningen utökar undervisningen på plats i klassrummen

I maj beslutade regeringen att gymnasiet, vuxenutbildningen och högskolor tillåts att återgå till normal undervisning på plats i skolornas lokaler från den 15 juni. Vuxenutbildningen i Uppsala utökar därför från augustistarten undervisningen som sker på plats i klassrummen.

Kvinna vid skrivbord

Fler elever har nu möjlighet att läsa sina kurser på sin skola. Undervisningen anpassas för att minska smittspridningen. En del kurser fortsätter att vara på distans medan andra kombinerar på plats och distansundervisning.

För att hålla social distans och avlasta kollektivtrafiken är grupperna mindre och skoldagen börjar vid olika tider. Även rasterna har lagts vid olika tidpunkter och kortare lektioner har bensträckare i klassrummet.

-          Vi har jobbat hårt under våren för att möta utmaningarna med distansundervisningen. Vi fortsätter nu utifrån de förutsättningar som finns att på ett smittsäkert sätt ge en god anpassad undervisning och en bra arbetsmiljö, säger Ulrika Grönqvist, chef vuxenutbildningen.