Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Vaksala SK pojkar -05 vit vann Klimatmatchen 2017

Söndag 14 maj utsågs vinnarna i årets Klimatmatch, en tävling öppen för ungdomslag och föreningar i Uppsala kommun. Målet är att minska sin klimatpåverkan så mycket som möjligt under en månad. Varje lag består av minst tio deltagare mellan 10 och 16 år. I år vann fotbollslaget Vaksala SK pojkar -05 vit som inte gjort en enda bilresa under tävlingsperioden.

Tävlingen går ut på att minska sin klimatpåverkan genom att gå, cykla, samåka eller åka kollektivt till och från sina fritidsaktiviteter. Vaksala SK pojkar -05 vit gjorde vid sina 11 träningstillfällen under tävlingsperioden 1 april–7 maj, 31 resor till fots, 115 cykelresor och 12 resor med kollektivtrafik. Andrapriset går till Bälinge IF pojkar -02 och tredjepriset till Uppsala Domkyrkas gosskör.

– Ett helt fantastiskt resultat. Uppsalas ungdomar tar frågan om klimatpåverkan på största allvar och är goda förebilder både för äldre och yngre. Deras engagemang bådar gott för klimatet i framtiden, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Vinnaren får 5 000 kronor, andrapristagaren 3 000 kronor och tredjepristagaren 2 000 kronor. Pristagarna får även vinster från Fyrishov, Allis och UL. 

Läs mer om Klimatmatchen

Mer information

Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden
Telefon: 070-420 05 60
E-post: johan.lundqvist@pol.uppsala.se

Gunilla Englund, trafikplanerare
Telefon: 018-727 46 29
E-post: gunilla.englund@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se