Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Pressmeddelande

Uppsala säljer industrifastigheter till Areim

Uppsala kommun fortsätter sina framgångsrika fastighetsförsäljningar och säljer sju industrifastigheter och en kontorsfastighet till Areim. Underliggande fastighetsvärde vid försäljningen var 611 miljoner kronor plus tilläggsköpeskilling för byggrätter.

Uppsala kommun säljer nu sju industrifastigheter och en kontorsfastighet till Areim. Denna affär är den tredje stora fastighetsaffären som kommunen har gjort under våren 2020.

- Dessa försäljningar är ett resultat av Uppsalas starka tillväxt de senaste åren och att det finns en framtidstro kring Uppsala som en attraktiv bostads- och arbetsort, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

I april 2019 beslutade Uppsala kommunfullmäktige att genomföra en försäljning av merparten av fastigheterna i Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag och i Aktiebolaget Uppsala kommuns Industrihus. Denna affär är den tredje stora fastighetsaffären som kommunen har gjort under våren 2020, vid sidan av försäljningarna av kvarteret Cykelfabriken och fem fastigheter i Storvreta centrum.

- Denna affär visar på att Uppsala står sig fortsatt stark på fastighetsmarknaden. Vi är glada att Ariem väljer att investera i Uppsala och bidra till Uppsalas utveckling, säger Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Försäljningen är ett led i det pågående arbetet att renodla kommunens fastighetsinnehav och att öka investeringskraften för ett växande Uppsala. Intäkterna av försäljningen kommer möjliggöra för kommunen att göra nya investeringar och fortsätta bygga upp nya tillgångar samtidigt som en ny aktör kommer in med kompetens och utvecklingskraft.

- Vi är otroligt glada över att få möjlighet att etablera oss i Uppsala och påbörja ett samarbete med kommunen. Här finns flera intressanta utvecklingsmöjligheter som vi ser fram emot att ta tag i, säger Julia Mejegård, ansvarig för investeringen på Areim.

De åtta fastigheterna som Ariem köper har sammanlagt en uthyrbar yta på 52 500 kvadratmeter. Fem av fastigheterna ligger i Boländerna, två i Librobäck och en i Vaksala-Eke. Areim kommer att tillträda fastigheterna den 1 juli. Ernst & Young och WSP har varit rådgivare i samband med transaktionen.