Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala nominerad till Årets tillväxtkommun

Vybild Uppsala resecentrum
Uppsala resecentrum. Foto: www.meruppsala.se

– Att vi som stad och kommun blir uppmärksammade för det ambitiösa och gedigna arbete som görs är både roligt och hedrande. Men vi bygger och utvecklar inte en stad och kommun ensamma - nomineringen går inte bara till oss i kommunen utan till det lokala näringslivet, andra samhällsaktörer och inte minst alla Uppsalabor, säger Charlotte Skott, Uppsala kommuns näringslivsdirektör.

Priset Årets tillväxtkommun går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn.

– Viktigt är att tänka på att när vi bygger stad och kommun bygger vi inte bara det hårda, det vill säga husen och bostäderna, utan också livet mellan husen och upplevelserna. Uppsala ska vara bra för alla de som bor, verkar och besöker oss, säger Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör.

Om priset

Det är World in Propertys läsare som nominerar en kommun. Vinnaren utses 29 januari under Fastighetsgalan.