Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommuns hedersstipendium till Stewen Quigley

I dag fattade kulturnämnden beslut om att tilldela Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 till fotografen Stewen Quigley.

Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.
Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.

– Ett enigt stipendieutskott föreslog kulturnämnden att tilldela Stewen Quigley hedersstipendiet i år. Stewen Quigley bidrar till att göra Uppsala till en kulturstad. Inte minst genom magasinet BIZART som kan hämtas på kommunens bibliotek, säger Elisabeth Ståhle, sammankallande i kulturnämndens stipendieutskott.

Stewen Quigley är född 1952. Han är fotograf, sedan 43 år vd för Q-Image bild och design samt sedan 13 år ansvarig utgivare för magasinet BIZART. Stewen har fotograferat och filmat på uppdrag av allt från stora internationella börsbolag till lokala företag. Han var under 10 år Bonnierförlagets författarfotograf och arbetade sedan med uppdrag från Pharmacia, Procordia, Atlas Copco, SAS, Industrivärlden och många biotechföretag, liksom med uppdrag inom universitet och offentlig sektor.

Kombinationen kultur, kommunikation och näringsliv ligger Stewen varmt om hjärtat. Med magasinet BIZART har han hjälpt till att lyfta fram kraften, kreativiteten och mångsidigheten i ett dynamiskt och internationellt Uppsala.

Kulturnämndens hedersstipendium inrättades 1977 och har utdelats varje år sedan dess. Enligt stadgarna tilldelas förtjänt person hedersbetygelse i form av ett konstverk, i år till ett värde av högst 20 000 kronor och ett diplom utformat av konstnären Ulla Fries.

Kulturnämndens motivering: Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 tilldelas fotografen Stewen Quigley för hans mångåriga gärning att sätta skärpan på kulturens betydelse i samhället. Nyfiket, mångfacetterat och med osedvanligt driv har Stewen Quigley erbjudit mötesplatser och visat konstens, konstskaparnas och kulturentreprenörernas vikt i samhälle och näringsliv. Med magasinet BIZART har Stewen Quigley under många år på ett inspirerande sätt tillgängliggjort konst och kultur för allmänheten.

För mer information