Uppsala kommun stödjer nytt projekt för att stärka unga med funktionsnedsättning

Föreningarna Fredens hus och Fyrisgården får stöd av Uppsala kommun för att starta Projektet ”Alla!”. Projektet löper från juni 2020 till och med december 2021 och syftar till att ge ökade möjligheter för unga med funktionsnedsättning att kunna samtala kring frågor som rör hälsa, våld och relationer.

En grupp människor

– I Uppsala kommun ser vi detta samverkansprojekt som en mycket bra möjlighet att främja den psykiska hälsan hos barn och unga med särskilda behov, vilket är en viktig del i vårt förebyggande arbete, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Uppsala kommun har fördelat statliga medel för att stimulera till arbete mot psykisk ohälsa. Ett av projekten som fått stöd är Projektet ”Alla!” Det syftar till att stärka mänskliga rättigheter, att öka allmänhetens kännedom och medvetenhet kring psykisk hälsa, att skapa utrymme för unga med funktionsnedsättning på deras egna villkor samt att öka delaktigheten i kultur- och idrottslivet för unga med funktionsnedsättning.
Projektet är ett samverkansprojekt med kulturförvaltningen och genomförs med statliga stimulansmedel för arbete med psykisk hälsa till en summa av 2,2 miljoner kronor.