Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommun öppnar entreprenörslabb i Gottsunda centrum

Idag gick startskottet för Gottsunda Business, ett initiativ som ska bidra till att stimulera entreprenörskap och verka som en mötesplats. Kommunen ska tillsammans med företagsfrämjande aktörer erbjuda stöd till nya och befintliga Uppsalaföretag.

Uppsala kommun öppnar entreprenörslabb i Gottsunda centrum

En av nyheterna som presenterades vid eventet var planen på ett starta ett entreprenörslabb i Utbildnings- och jobbcenters lokaler i Gottsunda centrum. Ett 30-tal personer besökte eventet och fick möjlighet att diskutera ämnen som rör företagande och framtida möjligheter.

– Vi vill bjuda in lokala företag och entreprenörer och hjälpa dem att utveckla sin affärsidé. Det ska vi genomföra tillsammans med Almi och andra företagsfrämjande aktörer. Vi satsar stenhårt på Gottsunda. Vi ska inte bara bygga bostäder här, vi ska bygga samhälle, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Enligt Andreas Christoffersson, platschef för Utbildnings- och jobbcenter Gottsunda, ska entreprenörslabbet erbjuda lokala företagare plats och stöd. 

– På så sätt hoppas vi att fler entreprenörsstjärnor föds och att personer kan skapa sin egen framtid, sin egen framgång, säger han.

Ewa Angelidis Wikström, från den lokala webbyrån Pixelkingdom, var på plats. Hon uppskattar att initiativet Gottsunda Business har startat. 

– Det finns ett otroligt entreprenörskap i Gottsunda och vi behöver nätverk där vi kan prata med varandra. Jag hoppas att Gottsunda Business blir något sådant. Idag saknas det mötesplatser för lokala företagare och målgruppen här i Gottsunda är av en annan typ än de som vanligtvis får stöd, säger hon.

Gottsunda Business kommer att äga rum igen den 10 mars 2020 mellan 08.00-11.00. Anmäl dig genom att skicka e-post till naringsliv@uppsala.se.

För mer information