Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommun inför digital ansökan om grävtillstånd

Uppsala kommun lanserar digital ansökan om grävtillstånd. Därmed blir myndighetsutövningen gällande ansökan enklare och tydligare. Den nya e-tjänsten är i drift från och med torsdag 29 november.

- Lanseringen av digital ansökan är en del i kommunens strävan att göra myndighetsutövningen effektiv, enkel, snabb och tydlig. Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt när man använder sig av våra digitala tjänster, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

I den nya e-tjänsten markerar man önskat område för grävningen i en digital karta. Den kompletta ansökan skickas sedan in direkt via e-tjänsten.

Ansökan skickas till Stadsbyggnadsförvaltningen senast fyra veckor före grävstart. Ytterligare en del, markupplåtelse, kommer att finnas i tjänsten något senare. E-tjänsten har även koppling till Ledningskollen.

E-tjänsten finns på www.uppsala.se/gravtillstand

För mer information

Tove Hedenskog, områdeschef Stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 018-727 40 97
E-post: Tove.Hedenskog@uppsala.se

Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden
E-post: Johan.lundqvist@pol.uppsala.se

Presskontakt
Louise Holck Clausen, kommunikatör
Telefon: 018-727 65 59
E-post: louise.holck-clausen@uppsala.se