Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala kommun häver avtal med företag inom hemtjänst och omsorg

Företaget Nina hemtjänst AB som driver hemtjänst och ledsagning i Uppsala kommun anses ha brustit på flera punkter i avtalet. Beslutet fattades 4 juni och verksamhet kopplad till företaget upphör 30 juni.

– Vi känner inte längre förtroende för Nina hemtjänsts förmåga att fullfölja sin del av avtalet och har därför beslutat att häva avtalet. Det rör sig om brister i fakturering, anställningsvillkor och att utföra den hjälp som brukarna har rätt till, säger Caroline Hoffstedt (S) ordförande i äldrenämnden.

Det är drygt 120 brukare som får sin hemtjänst/hemsjukvård från Nina hemtjänst och drygt 30 brukare som får sin ledsagning från företaget.

– Vi vill såklart att alla brukare som drabbas ska känna sig trygga i att få den vård och omsorg som de har rätt till. De kommer att bli personligt kontaktade av kommunens biståndshandläggare för att få stöd i att välja ny utförare, säger Angelique Prinz Blix (L) ordförande i omsorgsnämnden.

Inom Uppsala kommun utförs kontinuerligt uppföljningar för att säkra att verksamheten håller den kvalitet som avtalen säger. Vid påträffande av brister upprättas åtgärdsplaner med uppföljning. De brister som kommunen identifierat hos Nina hemtjänst har trots påpekanden inte åtgärdats. Detta gör att kommunen inte längre har förtroende för Nina hemtjänst.

 

Kontakter

Caroline Hoffstedt, Ordförande Äldrenämnden

018-7271351

caroline.hoffstedt@uppsala.se

Carina Juhlin, Förvaltningsdirektör Äldreförvaltningen

0187275176

carina.juhlin@uppsala.se

Angelique Prinz Blix, Ordförande Omsorgsnämnden

018-7273608

angelique.blix@pol.uppsala.se

Lenita Granlund, Omsorgsdirektör

018-727 21 03

Lenita.Granlund@uppsala.se

Emelie Eduard, Presskommunikatör

018-727 24 80

emelie.eduard@uppsala.se